Boksetræner dømmes til fængsel: Voldtog 15-årig elev

Samlejet foregik på pigens initiativ, har boksetræneren forklaret - men retten idømte manden en fængsel.

En mandlig boksetræner fra Rudersdal Bokseklub er onsdag blevet idømt et år og ni måneders fængsel for at have voldtaget en dengang 15-årig pige, som han var boksetræner for. 

Episoden fandt sted i 2014, hvor pigen ifølge den dømte var inviteret til en 'hyggeaften' hos ham.

Det skriver sn.dk.

Den dømtes forklaring

Det fremgik af mandens forklaring i retten tirsdag, at han mener, at det var den dengang 15-årige pige, der havde taget initiativet til samlejet. Og han nægter sig skyldig i de tre forhold, som han blev tiltalt for, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Samlejet skulle ifølge boksetræneren være sket, da de havde holdt hyggeaften i mandens hjem, hvor han og medlemmer af bokseklubben - inklusiv pigen - skulle se boksning. Ved en af disse aftener skulle pigen så have spurgt, om hun måtte sove hos træneren, der på det tidspunkt var 44-45 år.

- Vi har haft en hyggeaften alle sammen, og de sidste er gået, og så spørger hun, om hun må sove dernede (på tiltaltes sofa, red.), og så siger jeg, at det må hun godt. Så går jeg op i min seng ovenpå, og efter et kort stykke tid, kommer hun op og lægger sig på min seng, og så begynder vi at snakke. På et tidspunkt kysser hun mig, og jeg bliver selvfølgelig overrasket, men jeg kysser også hende, og så udviklede det sig til, at vi... har sex, forklarede den tiltalte ifølge avisen. 

Anket til landsretten 

Men retssagen ved Retten i Lyngby endte altså onsdag med en fængselsstraf til boksetræneren.

Derudover blev han midlertidigt frakendt rettet til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsinteresser at beskæftige sig med børn og unge under 18 år.

Han skal betale en erstatning til den nu 18-årige kvinde, som han er dømt for at voldtage, på 50.000 kroner samt betale sagens omkostninger.

Dommen blev efterfølgende anket til frifindelse, og den tiltaltes forsvarsadvokat, Martin Leth Hansen, siger, at han og hans klient er positive i forhold til en frikendelse i landsretten.

- Vi er meget uenige i dommen, og vi må konstatere, at der med en 2-1 afgørelse i dommerpanelet også har været uenighed. Så der er al mulig grund til at anke sagen og håbe og tro på et andet resultat i landsretten, siger Martin Leth Hansen til sn.dk .

Anklageren gik efter en straf på to år og seks måneder, men hun er tilfreds med de et år og ni måneder, som boksetræneren blev idømt.

- Jeg er meget godt tilfreds med dommen og strafudmålingen. Det vigtigste var, at han blev kendt skyldig, og retten lagde vægt på den forurettedes forklaring, siger Christina Schønsted til sn.dk

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik