Udsolgt: Boghandel trodser forbud og sælger alle PET-bøger

En boghandler på Frederiksberg har trods fogedforbud solgt alle sine eksemplarer af bogen 'Syv år for PET'.

Bog & Idé i Frederiksberg Centret på Frederiksberg melder udsolgt af dagens mest omdiskuterede bog: Morten Skjoldagers 'Syv år for PET' om Jakob Scharfs tid som efterretningstjenestens overhoved. 

Boghandlen havde 11 eksemplarer af bogen, og de er alle solgt, fortæller Theis Munk, salgsleder hos Bog og Idé i Frederiksberg Centret til TV 2. 

- Jeg har fået at vide fra forlaget, at der ikke længere var nogen udgivelsesdato. Så vi har solgt dem, siger han. 

Boghandel: Der er intet forbud mod, at vi sælger

Københavns Politi oplyser til TV 2, at der ikke foreligger nogen anmeldelse af boghandleren. Derfor vil politiet på nuværende tidspunkt ikke skride ind overfor boghandleren. 

Salgslederen uddyber, at han blev kontaktet af forlaget Peoples Pres fredag formiddag.

- Forlaget har forholdt sig til det på den måde, at det ikke kunne sælge flere bøger til os, men at der ikke var noget forbud mod, at vi kunne sælge de bøger, vi har. Derfor har vi valgt at sælge bøgerne, siger Theis Munk.

Stor efterspørgsel i boghandel

Alene i den korte tid, TV 2s reporter har befundet sig i boghandlen, har adskillige kunder henvendt sig i butikken og spurgt efter bogen. 

Butikkens aller sidste eksemplar var reserveret til en kunde, og derfor blev den opbevaret i butikkens baglokale, da man ikke ville riskiere, at nogen tog den.

Men det sidste eksemplar er nu langet over disken i Frederiksberg Centret. 

Frygter afsløring af fortrolige oplysninger

Københavns Byret nedlagde torsdag - på foranledning af PET - fogedforbud mod bogen 'Syv år for PET', skrevet af Morten Skjoldager. 

Men da var bogen allerede sendt ud til boghandlere over hele landet, ligesom adskillige medier - blandt andet TV 2 - har fået tilsendt eksemplarer til anmeldelse. 

Efterretningstjenesten frygter, at bogen vil afsløre fortrolige oplysninger. 

Forlag vil kære kendelsen

Bogen bygger blandt andet på erindringer fra den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, ligesom den indeholder interviews med andre kilder og forfatterens egne beskrivelser.

Jakob Kvist, der er forlagsdirektør i People's Press, kalder forbuddet et klokkeklart brud på ytringsfriheden. 

People's Press vil kære Byrettens kendelse til Landsretten. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik