BogForum: Ulla Terkelsen fortsætter, så længe benene holder

Denne weekend er tusindvis af københavnere på BogForum. TV 2 Lorry mødte Ulla Terkelsen til en snak om hendes nye bog.

- Nu sker det langt om længe! Jeg falder på slagmarken.

Det var de aller første tanker i hovedet på Ulla Terkelsen, da milliadæren og reality-stjernen Donald Trump stik imod alle meningsmålinger vandt præsidentposten og blev verdens mest magtfulde mand. 

- Når man har stået op i 17 timer, så føles det som at have mus og rotter i benet. Og kigger man ned, så hæver fødderne op. Men det viste sig, at min fotograf havde det på samme måde. Og han er 32 år og går til fitness, siger hun til TV 2 Lorry. 

Den erfarne udenrigskorrespondent er aktuel med bogen 'Med kærlig hilsen', hvor hun portrætterer Europas udvikling, men også samtidig giver et indblik i hendes mere end fem årtier på landevejen. 

I bogen kan man læse anekdoter om rengørringspersonalet på et særligt hotel, men man kan også læse om Ulla Terkelsens møde med den syriske flygtningestrøm på en majsmark i Makedonien og om terrorangrebet i Paris, hvor hun selv er bosat, når hun ikke rejser. 

- Jeg havde besøg af min niece og min søster. De skulle på hyggetur, og pludselig brød helvede løs. Det gjorde, at jeg nærmest gik i spagat, fordi jeg skulle tage hensyn til min egen bekymring for min familie, som jeg elsker, og så til mit arbejde som journalist. Oplevelsen fik mig til at tænke dybere over mit liv, siger hun og uddyber:

- Jeg overvejede, om jeg måtte vælge mellem de to sider. Men jeg nåede frem til at så længe det, jeg laver, fungerer, og så længe min krop kan holde til det, så bliver jeg altså ved. 

For Ulla Terkelsen holder af sit liv, som det er blevet - et liv på landevejen. 

- Det der med at være på vej - det er blevet en del af mig og min tilværelse, siger hun. 

Og det er ligeså meget det normadeliv, som det er verdens gang, hun vil beskrive i sin nye bog, hvor hun blandt andet skriver, at god tv-journalistik foregår udendørs ligesom vinhøst og gadefejning. 

- Hvis du vil mærke, hvad der foregår, så skal du ud på gadeplan. En masse moderne mennesker putter ting i deres computer. De laver meningsmålinger og analyser og tror, de kan forudsige verden, men de får én på kassen. De forudser ikke et EU-brexit eller Donald Trump. Jeg tror, de kunne forstå mere, hvis de stod på gaden og faktisk så, hvad der foregik. 

Hun er muligvis mere bekymret for samfundets udvikling end for sit eget helbred, når det kommer til stykket. 

- Fysisk haltede det lidt under valgdækningen i USA, men jeg tænkte også, at hvis jeg går i gulvet nu, så gør jeg det med en god historie, siger hun. 

Besøg bogmessen og mød forfatterne her på Lorry.dk eller på Lorry+. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik