Bøvl med nye signaler kan få togforsinkelser til at fortsætte

Et nyt signalsystem, der skal give færre togforsinkelser mellem Roskilde og Køge, bliver forsinket.

Lige nu er den primære årsag til togforsinkelser landet over, at signalerne på jernbanerne flere steder er op mod 100 år gamle.

Nu er signalsystemet dog ved at blive skiftet ud i hele Danmark, og mellem Roskilde og Køge kunne man egentlig have set frem til færre forsinkelser med det nye system allerede fra maj i år.

quote Vi er naturligvis ærgerlige over udskydelsen.

Søren Boysen, direktør for Signalsystemer i Banedanmark

Men på grund af en fejl i leverandørens software må togpendlere væbne sig med tålmodighed. Det nye system bliver udskudt til først at kunne tages i burg i slutningen af år 2019. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Et digitalt system

Det nye signalsystem er digitalt og findes allerede flere steder i verden, blandt andet i New York, Paris og London.

Teknologien i det nye signalsystem betyder blandt andet, at de traditionelle signaler langs sporet forsvinder, og lokoføreren får i stedet informationer via radiosignaler.

Men selvom systemet er kendt og afprøvet andre steder, skal det tilpasses danske forhold, og Banedanmark har under de sidste test fundet sikkerhedsrelaterede fejl. Derfor skal disse fejl rettes, før det kan tages i brug mellem Køge og Roskilde, lyder det fra Banedanmark.

- Vi er naturligvis ærgerlige over udskydelsen. Men vi hverken kan eller må sætte et system i drift, som kan skabe bøvl og forsinkelser for passagererne på strækningen. Derfor har vi valgt at udskyde brugen af det nye digitale system, så fejlene kan nå at blive bragt i orden, siger direktør for Signalsystemer i Banedanmark, Søren Boysen, i pressemeddelelsen.

Det digitale signalsystem er allerede i drift på strækningerne mellem Jægersborg og Hillerød samt mellem Lindholm og Frederikshavn, og ifølge Banedanmark fungerer systemet stabilt på disse strækninger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik