Foto: TV 2 Lorry

Børnene slipper formentlig for besparelse på 120 millioner

Børneområdet i København kan undgå et trecifret millionbesparelser. 'Et virkelig tiltrængt pusterum', lyder det fra lokalpolitiker.

Børneområdet i København slipper formentlig for besparelser på 120 millioner kroner.

Det står klart efter weekendens budgetseminar i kommunens børne- og ungdomsudvalg.

Det er tidligere års beslutninger, der har givet så meget luft i økonomien, at børneområdet ikke behøver finde de mange millioner kroner.

- Vi har besluttet ting tidligere, som nu giver os store besparelser. Det betyder, at vi faktisk allerede har fundet 143 millioner kroner i effektiviseringer. Så i år behøver børneområdet ikke at finde nye penge til sommerens budgetforhandlinger. Det er et virkelig tiltrængt pusterum for børneområdet, siger Tommy Petersen, der er radikal gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det vil betyde rigtig meget i en tid, hvor vi knokler med skolereformen og med at bryde den negative sociale arv i daginstitutionerne. Det vil virkelig give noget. 

Tilbage står dog stadig regeringens krav om, at København skal give 247 millioner kroner i forbindelse med det såkaldte omprioriteringsbidrag.  

De penge vil sandsynligvis blive tage som en procent fra hvert område. Det vil i så fald betyde, at børneområdet i København skal give over 100 millioner kroner til regeringen, som så kan bruge børnenes penge til at finansiere deres egne prioriteter.