Børnelokker får kommune og politi til at afholde borgermøde

Roskilde Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi indkalder nu til borgermøde. Baggrunden er flere sager om børnelokkere, senest en episode i fredags hvor det gik ud over en 9-årig dreng.

Midt- og Vestsjællands politi har de seneste måneder fået flere anmeldelser om børn i Roskildeområdet, der bliver kontaktet af fremmede mænd.  Senest en episode i fredags, hvor en bare 9-årrig dreng blev antastet af en fremmed mand på Jyllinge Skoles legeplads.

quote Forældrene er bekymrede, fordi der sker det her

Holger Bloch Olsen, skolechef i Roskilde Kommune

Det er første gang, at der er en episode på en af skolernes område. 

- Anmeldelsen går på at der er en dreng på ni år, hvor der er en voksen mand der kontakter ham, og tager fat i hans arm og spørger om han vil se nogle hundehvalpe.  Drengen vrister sig løs og løber væk, fortæller skolechef, Holger Bloch Olsen fra Roskilde Kommune.

Allerede i dag har har Jyllinge Skole og tre andre skoler i Roskildeområdet indført ekstra gårdvagter. Og sammen med politiet indkalder kommunen nu til borgermøde på skolen næste mandag.  

Det sker for at forældre - og borgere iøvrigt - kan få lejlighed til at snakke med kommunen og politiet, og stille spørgsmål om, hvordan de skal forholde sig til situationen. For forældrene er nervøse.

- Forældrene er bekymrede, fordi der sker det her, med at der kommer en mand ind på skolens område og tager fat i et barn, så vækker det stor bekymring, siger skolechefen.

Midt- og Vestsjællands politi bakker op om skolernes foranstaltninger, og siger til at de på borgermødet vil forsøge at berolige de nervøse forældre. 

Politiet skal nu videoafhøre den 9-årrige dreng, for at få et bedre signalement af gerningsmanden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere