En mand har seks gange lokket børn med Pokémon-kort eller tilbudt dem slik eller et lift. Foto: Google Maps / Nils Meilvang / Scanpix

Børnelokker i Jyllinge: Sådan skal du tale med dit barn

Igen er tre drenge blevet antastet af en mand i Jyllinge. Det skaber frygt blandt forældrene i byen. Her kan du læse politiets og kommunens råd til at snakke med dit barn om børnelokkeren.

Det er sjette gang, at en fremmed mand antaster børn i byen Jyllinge ved Roskilde Fjord.

Midt- og Vestsjællands Politi tager sagen alvorligt, og man er overbevist om, at der ikke er tale om tankespind fra de involverede børn. 

Vi tror, at det er reelt nok, at der er en eller anden, der kører rundt og henvender sig til børn i Jyllinge-området. Vi har det jo fra flere børn, så vi tror bestemt, at der er noget om snakken.

Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Vi tror, at det er reelt nok, at der er en eller anden, der kører rundt og henvender sig til børn i Jyllinge-området. Vi har det jo fra flere børn, så vi tror bestemt, at der er noget om snakken, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Senest blev tre drenge tirsdag morgen klokken 07.55 kontaktet af en fremmed mand, da de var på vej til skole.

- Manden, der kørte i en grå eller hvid varevogn, tilbød dem at køre med til skole, men heldigvis sagde drengene nej og skyndte sig ned til skolen. Børnene reagerede korrekt: De gik ikke med fremmede, som har været god latin altid, siger Carsten Andersen.

Ved tidligere episoder har en fremmed mand antastet børnene og tilbudt dem Pokémon-kort og popcorn. Fem af episoderne er sket i Jyllinge, mens en enkelt er sket i Gundsømagle.

Sådan skal du tale med dine børn om børnelokkeren

  • Fortæl dine børn, at hvis en fremmed henvender sig, skal de ikke tage imod slik eller takke ja til at få et lift. 
  • Fortæl dit barn, at han eller hun skal skynde sig væk fra stedet, hvis de møder en børnelokker, og derefter skal de hurtigt finde en voksen, der så kan tilkalde politiet.
  • Tal med dit barn uden at skræmme det, så barnet ikke længere tør færdes på offentlige steder. Der er ikke sket noget kriminelt, så man behøver ikke at gøre barnet bange.
(Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi)
 - Det er vigtigt, at børnene automatisk reagerer, som de har gjort ved at sige nej tak og gå hjem og fortæller det til forældrene. Det skal selvfølgelig tages alvorligt, men vi må ikke blive for frygtsomme, siger Holger Bloch Olsen, der er skoleleder i Roskilde Kommune.

Politiet mangler nummerplade og signalement

Fordi manden kun er blevet set af børn, er signalementet meget sparsomt. Børnene beskriver ham som en midaldrende mand, men det kan ifølge politiet være et vidt begreb, når det kommer fra otte til ti-årige børn. 

Derudover opfordrer vi folk til at være på dupperne, så hvis man ser en varebil et eller andet sted, så notér registreringsnummeret. Det kunne jo være, vi kunne bruge det til noget

Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Vi har ingen registreringsnummer på varevognen heller, så derfor er det vigtigt, at vi får anmeldelserne hurtigt, så vi har en chance for at finde vedkommende med det samme.

- Derudover opfordrer vi folk til at være på dupperne, så hvis man ser en varebil et eller andet sted, så notér registreringsnummeret. Det kunne jo være, vi kunne bruge det til noget, siger Carsten Andersen.