Børnehaver vil ikke udliciteres

51 børnehaver på Frederiksberg er blevet spurgt om de vil udliciteres. Og svaret er nej - ingen vil melde sig frivilligt, viser høringssvar som Fagbladet FOA har fået indsigt i.

Fra forældrebestyrelsen ved Børneambassaden på Frederiksberg lyder det:

-Vi er voldsomt bekymret for at lægge børn til noget, vi betragter som et sats, og som bedst kan betegnes som et politisk eksperiment uden hold i hverken erfaringer eller evidens.

Og bestyrelsen i Bryghuset skriver i deres høringssvar:

-Vi mener som forældre, at den pædagogiske kvalitet altid bør vægte højere end økonomisk tænkning. Da vi som bestyrelse er meget tilfredse med driften af børnehaven, inklusiv personalet og den pædagogiske kvalitet, ser vi ingen grund til at "gamble" med dette. Vi tror, at et udbud af driften vil medføre ustabilitet i en ellers stabil institution, og vi forudser også, at et udbud vil medføre besparelser: Alt sammen noget, som vil gå ud over vores børn. Vi beder Jer om at respektere vores holdning.

Høringssvarene gør indtryk på formanden for Børneudvalget, Karsten Lauritsen, Rad. V. Til Fagbladet FOA siger han:

- Vi har spurgt både forældre og ledelse om deres holdning, og nu har vi så fået svar. Det må vi forholde os til, når vi mødes i udvalget næste gang.

Frederiksberg kommune har netop meldt ud at den vil nedlægge op til 236 skovbørnehavepladser, cirka en tredjedel af hvad kommunen har nu.

Der er en overkapacitet, sagde Karsten Lauritsen til TV 2 Lorry i onsdags.

Forældre i skovbørnehaverne har indsamlet over 1100 underskrifter mod nedlæggelserne.

Og nu kommer så høringssvarene om udliciteringen altså tilbage med et "nej tak".

I følge Fagbladet FOAs oplysninger skal Børneudvalget gennemgå de indkomne høringssvar på et møde 14. september.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik