Børnehaveleder ærger sig over manglende midler: "Vestegnen er blevet overset"

Kun én institution på hele vestegnen er blevet tilgodeset i fordelingen af i alt 254 millioner kroner til flere pædagoger i institutioner med mange udsatte børn. "Super ærgerligt", lyder det fra institutionsleder.

Sidste år vedtog et flertal i Folketinget at afsætte mere end en kvart milliard kroner til at styrke den pædagogiske indsats overfor udsatte børn i daginsitutionerne.

For at komme i betragtning til puljen skulle de ansøgende kommuner dokumentere, at minimum en fjerdedel af børnene i den pågældende institution enten er understøttet af mindst 80 procent økonomisk fripladstilbud eller en andel af socialpædagogisk fripladstilskud.

Nu er puljen blevet fordelt. Her viser tal fra Socialstyrelsen, at der kun er blevet set til vestegnen i Rødovre, hvor én institution har fået del i midlerne - selvom i alt 44 institutioner fra ni vestegnskommuner havde ansøgt om at få del i midlerne.

Én af de institutioner er Børnehuset Sydstjernen, der ligger i Albertslund.

Her er lederen Simone Steensen både ærgerlig og uforstående overfor, hvorfor institutionen, der har talrige socialt udsatte børn, ikke er kommet i betragtning. 

Hvad tænker du om, at Børnehuset Sydstjernen ikke har fået del i den her pulje?

- Jeg tænker, at det er super ærgerligt. Vi har en stor del børn,som det kunne gavne, hvis vi fik nogle ekstra hænder. Vi havde lagt planer om, at de skulle bruges til de børn, der både er udfordret i det store og det lille fællesskab, siger Simone Steensen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Som dagsinstitutioner skal vi sikre, at alle børn har lige adgang til fællesskab, læring, udvikling og trivsel. Men faktum er, at alle børn ikke har lige vilkår. Og det kræver ekstra ressourcer og ekstra vilkår, hvis vi skal løfte det.

Simone Steensen er ikke i tvivl om, at det havde gjort en stor forskel for børnene i institutionen i Albertslund, hvis de havde fået del i midlerne. Ikke mindst set i lyset af, at en institution i den velpolstrede kommune Lyngby-Taarbæk nord for København har fået del i midlerne. 

- Det ville helt klart have gjort en stor forskel. Jeg er overbevist om, at vi ville have kunne løfte de her børn meget mere i forhold til udvikling og læring. Vi havde tænkt, at der skulle ansættes fire pædagoger til den opgave, siger Simone Steensen, der ærger sig over at vestegnen stort set er blevet forbigået i uddelingen af puljemidlerne.

- Vestegnen var da et oplagt område at uddele de her penge. Det er ikke nogen hemmelighed, at hele vestegnen og heriblandt Albertslund har mange børn, som er særligt udfordret.

- Min umiddelbare tanke er, at de er flere børn på vestegnen, som er udsatte og har andre behov, end der er i for eksempel Lyngby-Taarbæk, siger institutionslederen.

Det indtryk bakkes op af BUPL Storkøbenhavn, hvor formanden, Michael Egelund, i første omgang troede, at den offentliggjorte liste var en fejl.

- Det er absolut ikke en hemmelighed, at den københavnske vestegn er stærkt belastet i forhold til de sociale forhold for vores børn, siger Michael Egelund til TV 2 Lorry.

- Vi trænger til bedre normeringer alle vegne. Men skulle det målrettes specifikt til der, hvor der er den største andel af udsatte børn - så rammer man ved siden af skiven, uddyber formanden. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik