Børne-par vinder verdensmesterskab i sportsdans

Mens solen varmede det meste af weekenden, og mange børnefamilier var ude for at nyde det gode vejr, knoklede fire børn sig til verdensmesterskab i dans i Polen.

Det har kostet blod, sved og tårer og masser af hård træning, men nu kan fire børn, fra henholdsvis Frederiksberg, Brønshøj og Ølstykke kalde sig for dobbelte verdensmestre i sportsdans. 

- Det var det hele værd, råber Marcus Egstrand, én af de fire små verdensmestre, da TV 2 Lorry fanger Charlotte Egstrand Van Hauen, som er mor til to af guldvinderne på et hotelværelse i Warszawa. De fire medaljevindere er alle mellem 8-11 år gamle.

quote Jeg blev selvfølgelig pavestolt. Det er første gang, så unge dansere vinder.

Micki Chow, sportschef og træner hos Bendixen Dans

Heller ikke Micki Chow, som er børnenes daglige træner på danseskolen Bendixen Dans kan få armene ned, efter at fire af hans elever dansede sig til verdensmesterskab.

- Vi har trænet op til WDO (World Juvenile Championships, red.) i månedsvis, nok siden april, fortæller Micki Chow, sportschef og træner hos Bendixen Dans, til TV 2 Lorry.

Micki Chow som ikke selv havde mulighed for at være med til den store danseturnering i weekenden, fulgte med spænding sine fire dansebørn via sms'er, som løbende tikkede ind på telefonen. 

- De ringede alle fire på skift, lige efter de havde fået resultaterne, og jeg blev selvfølgelig pavestolt. Det er første gang, så unge dansere vinder, fortæller en stolt Micki Chow til TV 2 Lorry.

En dansende familie 

Da TV 2 Lorry fanger moren Charlotte Egstrand på telefonen, er hun omgivet af de fire verdensmestre på hotelværelse i Warszawa. 

Selvom fødderne er hævede og trætheden er enorm, er stemningen ovenud fyldt med glæde.

Tre af de fire Verdensmestre dagen derpå. Fra venstre; Kaya Vinther, Celina Egstrand og Marcus Egstrand. Albert Mud, som også har sine forældre med til Polen, var taget på Sightseeing,  og er derfor ikke med på dette foto.
Tre af de fire Verdensmestre dagen derpå. Fra venstre; Kaya Vinther, Celina Egstrand og Marcus Egstrand. Albert Mud, som også har sine forældre med til Polen, var taget på Sightseeing,  og er derfor ikke med på dette foto.
Foto: Charlotte Egstrand Van Hauen

Charlotte Egstrand har selv været professionel danser, og haft dansen som sin levevej. Derfor syntes hun også, at det var en god idé at melde sin datter, Celina Egstrand, til dans, da hun var to år gammel.

Storebror Marcus Egstrand var på daværende tidspunkt syv år gammel. Dansetime efter dansetime sad han og ventede med sin mor på, at Celina skulle blive færdig med at danse, da han en dag fandt nogle venner, som gik på danseholdet efter hans lillesøster.

- Jeg har altid ønsket, at Marcus ville starte til dans, men det gad han slet ikke. Først da han fik nogle kammerater, fik han lyst til at danse. Så det er vennerne og det sociale, som startede det hos Marcus, fortæller en stolt Charlotte Egstrand, personlig dansetræner og administrator for facebooksiden Marcus Egstrand og Kaya Vinther.

I dag er der dømt hygge og forkælelse for de fire børn i Warszawa, inden turen går hjem til Danmark i aften, og hverdagen med skole og træning igen stater. Allerede på lørdag skal danseskoene kridtes igen, når både Kaya Vinther, Marcus Egstrand, Albert Mud og Celina Egstrand skal dyste om de Nordiske mesterskaber lørdag 28. september i Korsør.

Inden danseturneringen i Warszawa bliver skudt igang.
Inden danseturneringen i Warszawa bliver skudt igang.
Foto: Charlotte Egstrand Van Hauen

De to søskende Celine og Marcus har både mor, far og mormor med til Polen. Og mormor huskede som den eneste et dannebrogsflag ved weekendens store turnering.

- Det var godt hun huskede flaget, vi fik jo brug for det, siger Charlotte Egstrand til TV 2 Lorry.

De fire skolebørn skal i gang med at træne til næste turnering lørdag, og Island som også er repræsenteret dér, er ifølge Charlotte Egstrand en stærk konkurrent.

- Vi skal hjem og træne, og den daglige træning bliver med mor som svinger pisken. Island, som også er repræsenteret lørdag, er en stærk dansenation og kan blive svære at slå, siger Charlotte Egstrand til TV 2 Lorry.

Om de små skuldre kan bære flere guldmedaljer, når det gælder lørdagens danseturning er uvist, og lige nu glæder de fire børn sig også bare til at komme hjem og se deres kammerater, når de alle vender tilbage til skole.

Og så skal de fejres i danseskolen:

- Jeg har aftalt med mine fire elever, at vi fejrer dem på danseskolen, når de kommer efter skole, siger Micki Chow, træner og sportschef hos Bendixen Dans, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik