Børn på integrationsydelse kan mistrives

I følge Dansk Socialrådgiverforening bliver det svært at integrere de børn, der lever i økonomisk pressede familier.

11.900 børn vil i 2016 vil komme til at leve i familier på integrationsydelse. Og tallet vil ifølge Integrations-, udlændinge- og Boligministeriet, stige til 22.000 børn i 2017. Det skriver Avisen.dk.

Tallene fremgår af et svar, som integrationsminister Inger Støjberg , Venstre, har givet folketingsmedlemmet Benny Engelbrecht , Socialdem., og Finansudvalget.

Og mange af disse børn vil komme til at vokse op i fattigdom, viser beregninger foretaget af AE-rådet.

- Vi frygter at se en stigning i antallet af fattige børn, og at det kan få negative konsekvenser for dem resten af livet også, siger analysechef Jonas Schytz Juul til Avisen.dk.

Integrationsydelsen vil især ramme dem, som kun har været i Danmark i kort tid. Her vil alle familietyper have en månedlig disponibel indkomst under fattigdomsgrænsen, viser AE-rådets beregninger.

Majbrit Berlau betyder børnefattigdommen ikke bare, at de nytilkomne børn får det svært i sociale sammenhænge i skolen. Hun frygter, at de sociale problemer, kan få konsekvenser langt ind i deres voksenliv.

- De får ikke fodfæste i Danmark, når der ikke er råd til at blive en del af det sociale fællesskab, og det skaber mistrivsel og grundlag for mobning, siger hun til Ritzau.

- Vi ved af erfaring, at de børn, der kommer fra lavindkomstfamilier generelt får dårligere uddannelser. Det at leve fattigt og vokse op fattigt er dårligt for uddannelsesniveauet.

I følge Majbrit Berlau, er børn på integrationsydelser også ekstra udfordret. De er nemlig ikke kun fattige, de skal også kæmpe med de problemer, der er forbundet med at komme til et nyt land.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik