Børn måtte flygte: Nu efterlyses vidner til vanvidskørsel

Nordsjællands Politi søger vidner, da en grå Audi kørte vanvidskørsel i Nivå.

Søndag den 24. marts 2019 klokken 17.50 blev en patrulje opmærksom på en grå Audi A6, som i krydset ved Islandshøjvej og Nivåvej foretog et ulovligt højresving.

Patruljen eftersatte derfor bilen, som dog accelererede kraftigt og havde ikke tænkt sig at standse.

Bilisten kørte herefter ad flere veje omkring Nivåvej, Islandshøjparken, Nivå Station og Nivå Centret med voldsomt høj hastighed og imod kørselsretningen flere steder, inden han påkørte en skraldespand og en hæk på Klinken. Herfra flygtede bilisten, men han blev kort efter indhentet og anholdt af patruljen. 

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Under eftersættelsen konstaterede patruljen, at flere bilister var nødt til at bremse hårdt op og foretage undvigemanøvrer for ikke at blive ramt af Audi’en, ligesom flere personer, deriblandt børn, måtte springe for deres liv på et græsareal og stisystem nær Islandshøjparken.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med personer, som var vidner til og implicerede i hændelsen.

- Hvis nogen har oplevet den grå Audi A6 på nært hold søndag aften, så de måtte springe for deres liv, vil vi gerne have, at de kontakter os. Vi er klar over, at både børn og voksne var udsatte i forbindelse med vanvidskørslen, og for at få et overblik over sagen vil vi meget gerne høre fra dem, fortæller politikommissær Henrik Gunst.

Bilisten, en 21-årig mand fra Nivå, blev sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed grundet sin hasarderede kørsel, og mandag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Her blev han varetægtsfængslet i 14 dage grundet risiko for gentagelse af lignende kriminalitet.

- Når man kører så stærkt, som bilisten i denne sag gjorde, har man ingen fornemmelse for sine omgivelser, og risikoen for at ramme andre er derfor stor. Det er særdeles uacceptabelt at forvolde fare for andres liv på den måde, og derfor vil vi gerne afdække det fulde omfang af sagen, slutter Henrik Gunst.

Er du en af de forurettede i sagen, kan du kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114 eller via e-mail på ema002@politi.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik