Børn fandt pose med hård narko i SFO

​​​​​​​Børn i en SFO i Herfølge fandt hestebedøvelsesmiddel på legeplads. Trist og bekymernde, lyder det fra politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi fik mandag klokken 11.21 en opsigtsvækkende henvendelse fra personalet i Herfølge SFO.

Her havde nogle børn henvendt sig til personalet med en lille pose med pulverrester, som de havde fundet på SFO’ens område, ligesom der lå pulverrester på et bord, hvor børnene leger.

Politiet sikrede posen med pulverrester, der efterfølgende blev testet til at være stoffet ketamin.

Ketamin anvendes som bedøvelsesmiddel til større dyr som for eksempel heste, men det bliver også brugt som rusmiddel, selvom det er ulovligt og kan være farligt at indtage, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der var tale om små rester af narko, men i ukyndiges hænder kan det stadig være farligt. Den slags skal ikke ligge på en legeplads, siger han.

Ekstra trist

Ifølge politiets døgnrapport var der ingen tegn på, at nogle af SFO’ens børn havde indtaget noget af posens indhold. Men derfor bekymrer det alligevel politiet, at nogen kan finde på at efterlade hårde stoffer på steder, hvor der opholder sig børn.

- Det er ekstra trist, at sådan her efterlades. Men heldigvis vidste børnene bedre og afleverede det, siger Martin Bjerregaard.

Han fortæller, at politiet fra tid til anden modtager anmeldelser fra skoler og institutioner, som er generet af, at uvedkommende personer tager ophold på deres områder uden for åbningstiden og efterlader et værre svineri.

- Typisk er det sådan noget med småhærværk, bål og knuste flasker, der efterlades. Jeg vil sige, at anmeldelser som denne med hård narko hører til sjældenhederne, siger han.

I den konkrete sag fra Herfølge SFO vurderer politiet, at posen med ketamin kunne være efterladt på stedet fra søndag aften til mandag formiddag.  

Det fremgår yderligere af politiets døgnrapport, at SFOen har underrettet børnenes forældre om fundet af posen på institutionens område.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik