Bølge af hærværk mod radarer i lyskryds: Nu beder kommune om hjælp

Alene i denne uge er fire radarer, der regulerer lyskryds, blevet skudt i stykker med luftgevær i Lyngby-Taarbæk Kommune, der nu opfordrer borgere til at holde øje.

En eller flere ukendte gerningspersoner har set sig alvorligt sur på trafikradarer og står bag en stribe hærværk i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor detekteringsradarer placeret over trafiklys skydes i stykker med luftgevær.

Alene i denne uge er fire nye radarer blevet smadret af skud, oplyser kommunen i en meddelelse på deres Facebookside.

quote Det koster os 500.000 kroner at udbedre skaderne. Og så er det rigtig uheldigt for vores fremkommelighed

Lisbeth Røgind, centerchef

- Hjælp os med at stoppe, at radarer bliver skudt i stykker!!! Flere detekteringsradarer, der sidder i lyskrydsene, bliver skudt i stykker med luftgevær, skriver kommunen i meddelelsen.

Derfor opfordrer kommunen nu borgere til at holde øje med lyskrydsene, så den skydegale person kan fanges.

- Vi opfordrer til at kontakte Nordsjællands Politi, hvis du ser personer som skyder på radarerne, skriver kommunen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Radarerne er blevet smadret af skud fra et luftgevær.
Radarerne er blevet smadret af skud fra et luftgevær.
Foto: TV 2 Kosmopol

Koster kassen og ødelægger trafikkens flow

Striben af hærværk er ikke kun irriterende for kommunen på grund af unødigt spild af mandetimer, men den er også særdeles dyr. Udbedring af én radar koster mellem 30-35.000 kroner - og med striben af ødelagte radarer bliver det hurtigt en dyr omgang.

- Det er uforståeligt, at man ødelægger vores fælles ejendom. Det koster os 500.000 kroner at udbedre skaderne. Og så er det rigtig uheldigt for vores fremkommelighed og er til gene for vores borgere, siger Lisbeth Røgind, der er centerchef for Center for arealer og ejendomme i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Og ikke nok med, at serien af hærværk koster kommunen mange penge, så har det også den uheldige bivirkning, at lyskrydsene ikke reguleres ordentligt, hvilket forhindrer trafikken i at glide.

- Vi har opdaget det ved, at vi har fået klager fra borgerne om, at trafikreguleringerne ikke fungerede, som de plejede. De har holdt i længere tid i kø og efter besigtigelse af anlæggene har vi kunne konstatere, at der er begået hærværk trafikreguleringssystemet, siger Lisbeth Røgind.

Radarerne er nemlig med til at betjene lydkrydsene på en smart måde, så trafikanter ikke holder for rødt lys, mens en kørselsretning uden biler samtidig har grønt lys. Dermed slipper trafikanter for unødig lang ventetid i krydsene.

Kommunen hentyder til, at gerningspersonen eller gerningspersonerne muligvis er af den fejlagtige overbevisning, at radarerne er en slags fotofælder, der kan give fartbøder.

- Radarerne registrerer metal, der er i bevægelse i detekteringsområdet, men kan ikke registrere mennesker eller for eksempel nummerplade på biler, skriver de i Facebookopslaget.

I andre kommuner - for eksempel Albertslund og Ballerup - har myndighederne haft store problemer med, at permanente fotofælder udsættes for hærværk.

Radarer til detektering af trafik får trafikken til at glide på en intelligent måde. Nogle tror fejlagtigt, at de registrerer hastighedsforseelser og nummerplader.
Radarer til detektering af trafik får trafikken til at glide på en intelligent måde. Nogle tror fejlagtigt, at de registrerer hastighedsforseelser og nummerplader.
Foto: TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik