Bøde og sur smiley: Fandt gammel mad og mulig skimmel på kendt kaffebar

Gæster kan føle sig trygge i Espresso House på Rådhuspladsen trods gentagne problemer med rengøring, lyder det fra kaffekæden.

De ansatte på Esprosso House på Rådhuspladsen servicerer hundredvis af travle københavnere, turister og forretningsrejsende hver eneste dag, men noget tyder på, at de ikke altid har tid til at gøre ordentligt rent.

Således har Fødevarestyrelsen udstyret kaffekæden med en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley efter deres seneste besøg i begyndelsen af juni, der var det tredje inden for kort tid, hvor rengøringen var mangelfuld. 

Gammel mad og skimmel

Følgende blev konstateret under besøget 6. juni:

 

  • Virksomhedens salgsområde fremstår ikke rengjort. 
  • Indvendige flader i skuffer fremstår med klistrede overflader. 
  • Gummifuge mellem væg og vask fremstår med sorte belægninger af formodet skimmel.
  • Under skraldespand er der rester af kaffegrums. 
  • Mellem ovn og væg ligger der gamle madrester. 
  • Afløbsrist i gulv er ikke rengjort. 
  • Indvendige kanter i opvaskemaskine fremstår med meget snavsede. 
  • Gulvet under køle- og fryseskabe i prepkøkken i kælder fremstår med gammelt snavs og støv. 

Derudover har samme kaffebar den 21. august og 11. juli sidste år kun fået semi-glade smileyer på grund af mangelfuld rengøring. Og det er netop det forhold, der gør, at kaffebaren nu får en bøde på 10.000 kroner.

Beklager manglende rengøring

Espresso House er ifølge deres egen hjemmeside Nordens største kaffekæde med over 400 kaffebarer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Marketingschef Sinne Fiil Fredslund “beklager meget”, at Espresso House på Rådhuspladsen ikke har lavet op til Fødevarestyrelsens krav til rengøring. 

"Senest har der i denne kaffebar været en godkendt fødevarerapport med en glad smiley, men fordi der i 2018 tidligere har været to indskærpelser, udløser dette kontrolbesøg en bøde og en sur smiley. Vi har fulgt op på alle procedurer i kaffebaren, så vi sikrer, at den fremover til fulde lever op til fødevarelovgivningen," skriver hun i en mail til TV 2 Lorry.

Gæster kan være sikre

Hvordan kan det ske?

"Vi har som kæde naturligvis standarder og rutiner for at sikre denne rengøring, men vi må i dette tilfælde desværre konstatere, at de ikke har været fulgt tilstrækkeligt. Det beklager vi meget, og vi tager som kæde fuldt ansvar for denne menneskelige fejl," skriver Sinne Fiil Fredslund.

 Hvordan kan de mange kaffekunder fremover føle sig sikre, når de besøger jeres afdeling på Rådhuspladsen?

"Vores gæster kan føle sig trygge i vores kaffebarer. Vi tager dette meget seriøst og har fulgt op på alle procedurer i kaffebaren, så vi sikrer, at den til fulde lever op til fødevarelovgivningen," skriver marketingschefen.

Fødevarestyrelsen oplyser til TV 2 Lorry, at Espresso House på Rådhuspladsen nu er under skærpet tilsyn og kan se frem til to gebyrbelagte kontrolbesøg efter de seneste overtrædelser af fødevarelovgivningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik