Bodil koster havn 10 millioner

Denne opgave er større, end vi selv kan magte den, konstaterer formanden for Gilleleje Havn, fiskeskipper Per Klug.

Han kunne i går se på et nyt overslag over, hvor meget det forventes at koste at få udbedret skaderne efter orkanen Bodil og den efterfølgende stormflod.

Hver dag siden stormflodsdøgnet er havnelauget blevet gjort opmærksom på nye skader, men i går kunne skaderne opgøres til 10,2 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mest fokus har der været på ødelæggelserne i lystbådehavnen, hvor alle broer, der har stået på pæle i havnebassinet er ødelagte. Senest har gennemgangen vist, at vandet har undermineret kajer og mole i fiskerihavnen.

For meget sand i indsejlingen

Der venter desuden endnu en stor opgave ved indsejlingen til havnen.

Stormen har tilført hele indsejlingen og sejlrenden så meget sand, at fiskerbådene slæber hen over bunden, når de sejler ud. Dette sand skal fjernes, inden havnen kan anvendes i fuldt omfang.

Per Klug har drøftet situationen igennem med både den nuværende borgmester, Jan Ferdinandsen (K), og hans efterfølger, Kim Valentin (V). Alle er enige om, at der er nødvendigt at tilføre havnen midler, så den kan blive bragt på fode igen.

Kan tage mellem 12 og 15 år at udbedre skaden

- Hvis vi forestiller os, at vi får adgang til en anden pengekasse end vores egen, vil vi kunne udbedre skaden på ét eller to år. Hvis vi selv skal betale arbejdet, vil det tage mellem 12 og 15 år at få det udbedret. Det hele forudsætter, at lystbådhavnen er bragt i orden til den kommende sæson, så vi også kan få indtægter fra lystsejlerne, siger Per Klug.

Per Klug oplyser endvidere, at alle lystbåd-ejere, der ikke havde fået deres båd på land, inden stormen blev varslet tre døgn før, havde mulighed for at flytte bådene over i vesthavnen. Kun to lystbåde blev flyttet. De øvrige 30 lystbåde, der var tilbage i havnen, blev enten smadret eller sank.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik