Bodil går ud over julehandel

De voldsomme oversvømmelser i Frederikssund og omegn trækker stadig spor, selvom vandet har trukket sig tilbage.

Kunderne holder lidt igen med julegaveindkøbene i en tid, hvor deres hoveder er fyldt med oversvømmelse af hjemmet og forsikringspapirer, lyder det fra byens handelsliv. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er svært at sætte tal på, hvor meget det kommer til at betyde, men jeg er sikker på, at vi ikke kommer til at sætte rekord i år. Nogle butikker har allerede startet udsalg for at trække folk ind og købe noget, siger Peter Thinghøj, der driver en boghandel i gågaden og er medlem af byens handelsudvalg.

Han forklarer, hvordan oversvømmelse og skaderne deraf præger snakken med cirka hver anden kunde i hans egen butik. Mange har været ramt, og det sætter sit præg på lysten til at spendere store summer på gaver.

Da vandet steg i løbet af fredag den 6. december efter stormen Bodils hærgen, blev en stor del af Frederikssund sat under vand. Heriblandt butikscentret Sillebroen som måtte holde lukket halvanden dag, og selvom det ikke umiddelbart lyder af meget, så har det konsekvenser midt i handlens højsæson.

- Det står klart, at vi ikke når samme niveau som sidste år. Halvanden dag kan mærkes, og man kan indhente noget men ikke alt, siger Stig Bergdahl, der er centermanager til Frederiksborg Amts Avis.

Samtidig oplever han, at kunderne holder lidt ekstra på pengene, når de bevæger sig ud for at købe julegaverne.

- Tendensen er, at kunderne har haft andet at se til i forbindelse med oversvømmelsen, og derfor er det et lille fald i detailhandlen, siger Stig Bergdahl.

Handelslivet sætter sin lid til slutspurten op mod jul, men Stig Bergdahl forudser, at centret vil ligge cirka fire procent under sidste års omsætning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik