Bøder til bøller på Facebook

To teenagedrenge har fået bøder for at logge ind på en jævnaldrende piges konto på Facebook og ændre hendes profil. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et profilbillede på Facebook af en pige med hendes kæreste blev ændret til et billede af hende og en penis. Flere af pigens private beskeder blev samtidig gjort tilgængelige for alle, som hun er ven med på det sociale medie.

Det koster nu de to teenagedrenge, der loggede sig ind på pigens Facebook-konto, bøder på henholdsvis 2000 og 4000 kroner.

Pigen og hendes forældre anmeldte sagen til politiet, der ved hjælp af computerens ip-adresse fandt frem til de to drenge, som ved retten i Helsingør blev tiltalt efter straffeloven for overtrædelse af brevhemmeligheden, blufærdighedskrænkelse og for at viderebringe meddelelser om andres forhold.

Facerape kaldes det, når en person misbruger en andens profil på Facebook. Men selv om facerape er et nyere fænomen, som sker på internettet, så gælder de samme regler som i resten af samfundet, påpeger psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet.

- Det er vigtigt ikke at gøre det, at det sker online, til noget specielt. Som sigtelserne siger, er der tale om at bryde brevhemmeligheden og videregive private meddelelser. Det er den krænkelse af privatlivet, vi skal have fat i, siger Kuno Sørensen, som ikke kender til andre eksempler på, at facerape har ført til retsforfølgelse.

- Men denne sag er et udmærket eksempel på, at hverken moral eller lovgivning virker anderledes på nettet, siger han.

De to drenge slap med bøderne og et tiltalefrafald, blandt andet på grund af deres unge alder.

- Sagen gik ud på, at de skulle have en ordentlig skideballe. Reelt var det grove drengestreger, siger anklagerfuldmægtig ved Nordsjællands Politi, Bernt Farver.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik