Bøde til slikfusker: 5 ton slik skal destrueres

5 ton gammelt slik, chokolade og nøddeprodukter skal destrueres senest 14. juli. Det kræver Fødevarestyrelsen, som fornylig beslaglagde slikprodukterne på arbejdsgiver David Servet Yüksels gård i Hillerød.

Samtidig har arbejdsgiveren fået en bøde på 10.000 kroner for de for gamle slikvarer, skriver Fagbladet 3F.

Se indslag: Gammelt slik i Nordsjælland

Det fremgår af Fødevarestyrelsens kontrolrapport og påbud i sagen, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Fagbladet 3F afslørede i sidste uge, at der er sket omfattende ommærkning af gammelt slik med nye datomærker hos David Yüksel.

19. juni gennemførte Skat og Nordsjællands Politi sammen med Fødevarestyrelsens rejsehold en kontrolaktion på David Yüksels landejendom i Hillerød. Her har hans selskab Visticker ApS en omfattende grossistvirksomhed med søde sager.

Under aktionen blev David Yüksel spurgt, hvor de 22 paller med chokolade, toffees og nødder stammer fra. Men David Yüksel ville ikke udtale sig og lod forstå, at rejseholdet ville høre fra hans advokat. Han accepterede beslaglæggelse af de 22 paller med for gamle varer, fremgår det af påbuddet til Visticker ApS.

"David oplyste til Rejseholdet, at han accepterede dette påbud, men at han ikke forstod, hvorfor vi skulle tage hans varer, idet han skulle spise dem selv," skriver en medarbejder fra FødevareRejseholdet i påbuddet til David Yüksels firma Visticker ApS.

Den forklaring tog Fødevarestyrelsens rejsehold dog ikke for gode varer.

"Det er Fødevarerejseholdets opfattelse, at mængden af de beslaglagte fødevarer samt den omstændighed, at fødevarerne blev opbevaret i virksomheden taler imod, at der skulle være tale om fødevarer til eget forbrug," skriver rejseholdet i dets påbud.

Fagbladet 3F har bedt David Yüksel om kommentarer til sagen. Han henviser til sin advokat. Advokat Peter Hallgren svarer Fagbladet 3F, at han holder fri fredag, og at han skal holde møde med sin klient, før han kan svare.

"På baggrund heraf, vil det først være realistisk med et svar i midten af næste uge," skriver Peter Hallgren fredag i en mail til Fagbladet 3F.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik