Bøde til Bruun Rasmussen

Det velrenommerede auktionshus Bruun Rasmussen idømmes endnu engang en bøde for næsehornshorn og stødtænder.

Det kendte danske auktionshus Bruun Rasmussen Kunstauktioner er mandag eftermiddag blevet idømt en bøde for ikke at leve op til reglerne for handel med næsehornshorn og elefantstødtænder.

Bruun Rasmussen skal betale 14.000 kroner for at have sat to horn fra næsehorn og tre stødtænder til salg i 2011 uden at have den nødvendige salgstilladelse, har Københavns Byret besluttet.

De omstridte genstande kom dog aldrig under hammeren, men blev trukket tilbage fra salgskataloget, da auktionshuset blev gjort opmærksom på de manglende tilladelser.

Sagens anklager, Charlotte Møgelhøj, havde ellers krævet en bødestraf på hele 100.000 kroner, fordi det ikke er første gang, at auktionshuset forbryder sig på reglerne om salg af genstande fra truede dyr.

I 2012 blev Bruun Rasmussen dømt til at betale 50.000 kroner for - uden tilladelse - at sælge et enkelt næsehornshorn og derved overtræde Washington-konventionen.

Kun når myndighederne har givet tilladelse i henhold til Cites-konventionen, må eksempelvis horn sælges.

Bøden fra 2012 blev imidlertid nedsat til 10.000 kroner i Østre Landsret.

Verdensnaturfonden har tidligere rettet voldsom kritik mod Bruun Rasmussen, som organisationen beskylder for at give krybskytter et incitament til at dræbe udryddelsestruede dyr.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik