Meget sjældent dyr fanget på kamera

24 timers opdagelse på Amager Fælled afslørede arter af møl, som er meget sjældne i Danmark.

Rettelse: Vi har tidligere skrevet, at atlantfjermøllet ikke før er set i Danmark. Det er forkert. Den er som minimum blevet registreret i 1981 - også på Amager Fælled.  

Atlantfjermølen er meget sjælden her i landet, men i weekenden blev den fanget af adskillige kameraer lige bag ved DR Byen på Amager Fælled.

Det var et af de fund, der kom ud af weekendens bioblitz på Amager Fælled. 

En bioblitz går ud på, at man går på opdagelse i et bestemt område for at finde og registrere så mange dyre- og plantearter som muligt.

Blitzen var arrangeret af Amager Fælleds Venner. 83 deltagere var med i weekenden, hvor eksperter tog fem forskellige grupper med på ture i forskellige områder af fælleden for at kortlægge så mange arter, som muligt.

- Målet er at vise, om vi har råd til at miste al den natur - for mange ved jo slet ikke, hvad det er for et fantastisk sted, forklarer Steffen Rasmussen fra Amager Fælleds Venner, der blev stiftet for at redde Fælleden fra det byggeri, som var planlagt på stedet.

Til bioblitzen fandt man også ud af, at den lille Køllesværmer fortsat har det helt fint på Amager Fælled.

Den var ikke blevet set siden 2016, hvorfor eksperterne var i tvivl om, hvorvidt den stadig var at finde i det grønne område.

Hvad er en bioblitz?

På sin hjemmeside beskriver Københavns Universitet, hvad en bioblitz er.

Fænomenet blev udviklet af Sam Droege i USA i 1996, og i grundtankerne indebærer det, at man tager et snapshot (heraf blitz) af biodiversiteten (heraf bio).

Der er tale om en fælles jagt på arter i et afgrænset område i et afgrænset tidsrum. Og så handler det både om at finde og dokumentere så mange arter som muligt - men også om fællesskabet mellem deltagerne, der er med til projektet. Nogle er erfarne i artsregistrering, og for andre er det helt nyt.
Amager Fælleds Venner havde arrangeret bioblitzen, der søgte at kortlægge nye arter af dyreliv i området. Her nogle af deltagerne.
Amager Fælleds Venner havde arrangeret bioblitzen, der søgte at kortlægge nye arter af dyreliv i området. Her nogle af deltagerne.
Foto: Emil Ryge

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik