Blind stemte på forkert parti

89-årige Mette Nyborg føler sig dårligt behandlet af Hørsholm Kommune.

Op til EU-valget var hun på rådhuset for at afgive brevstemme. Hun ønskede at stemme Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU, så derfor skulle hendes »kryds« sættes ud for Liste N.

Men Mette Nyborg er næsten blind, og hun havde derfor brug for hjælp fra de administrative medarbejdere.

- Jeg bad udtrykkeligt om, at min stemme skulle gå til Liste N. Men hjælperne sagde, at den liste var ikke på stemmesedlen. Jeg havde flere, der ventede på mig. Derfor diskuterede jeg ikke, men bad i stedet om, at krydset skulle sættes ved SF, som jeg tidligere har støttet. Men da jeg kom hjem, kom jeg i tanke om, at det var den glødende EU-tilhænger Margrete Auken, der havde fået min stemme. Og samtidig fortalte min datter, at Liste N var på valgsedlen. Det gjorde mig vred. Jeg føler mig dårligt vejledt, og det må altså ikke ske ved en valghandling, siger Mette Nyborg i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Hun har derfor ringet til Hørsholm Kommune, hvor hun har talt med Bettina Bojesen, der er Centerchef for Politik og Borgerservice og dermed Hørsholm Kommunes valgansvarlige. Til Frederiksborg Amts Avis siger hun:

- Vi kan ikke genkende det oplevede forløb. Vi gør os umage for at servicere borgerne bedst muligt og har ingen interesse i det modsatte. Vi skal nu evaluere på valget, så vi sikrer, at borgerne fremadrettet ikke får lignende oplevelser.

Bettina Bojesen oplyser, at to borgere har fået hjælp i forbindelse med brevstemmeafgivningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik