Dokumentation: Blackstone - den tavse ejendomsgigant ønsker ikke at svare på spørgsmål

Ejendomsgiganten Blackstone var i byen sidste fredag. TV 2 Lorry opsøgte dem for at få et interview. Se hele mødet ovenover og læs hele Blackstones svar på den kritik de bliver mødt af fra mange lejere.

01:30

- Det føles intimiderende.

Sådan lyder det fra en repræsentant for ejendomsgiganten Blackstone, når TV 2 Lorry på deres mange lejeres vegne forsøger at stille spørgsmål om driften af de ejendomme, de har købt i Danmark.

Den amerikanske kapitalfond Blackstone har købt mindst 140 ejendomme i København og på Frederiksberg med hjælp fra den danske samarbejdspartner administrationsselskabet 360 North. De iværksætter typisk store renoveringer, de steder de overtager. Ifølge selskabets hjemmeside er deres motto: "Buy it, fix it, sell it" - Køb, renover, sælg. Mange beboere er bange for at der kommer huslejestigninger og at de risikerer at blive presset ud af deres lejlighed. Vi forsøgte at stille Blackstone nogle af de spørgsmål vi hører fra mange af de lejere, der bor i deres ejendomme, da de var i Danmark i fredags. Hvordan det gik kan du se i klippet ovenover.

TV 2 Lorry bragte onsdag aften et indslag om sagen. Se det herunder:

07:10 Luk video

I forbindelse med indslaget modtog vi dette fælles svar fra 360 North og Blackstone:

Fælles svar fra Blackstone og 360 North:

- Vi kan forsikre alle vores lejere om, at vi er dybt engagerede i at være langsigtede og ansvarlige ejere af vores københavnske ejendomme nu og i de kommende år.

Vi er passionerede omkring at øge vores lejeres livskvalitet og bevare Københavns historiske ejendomme. Vores renoveringer forbedrer og sikrer Københavns smukke bygninger, så de kan være til glæde for både nuværende lejere og fremtidige generationer.

Vores højeste prioritet er vores lejere. De ønsker sikre boliger af høj kvalitet med professionel service, og det er præcist det, vi tilbyder. Blackstone og 360 North forpligter sig til det højeste niveau af service og professionalisme, og vi tror på åben, gennemsigtig og regelmæssig kommunikation med vores lejere.

Enhver renovering udføres naturligvis i overensstemmelse med alle gældende regler og love, og vi renoverer kun, når der er en god årsag. Eksempelvis når vi installerer et nyt og markant mere sikkert dørtelefonsystem på Vølundsgade på Nørrebro, fordi det gamle system ikke kunne kobles på bygningens nye lejligheder.

I København har vi både dedikerede teams af projektledere og specifikke viceværter for at sikre, at lejere kan komme i kontakt med os og adressere eventuelle problemer så hurtigt som muligt.

Som enhver udlejer kan forstå, kan der opstå enkelte uforudsete problemer, når man har 1.900 lejemål på tværs af over 140 ejendomme, men vi agerer altid hurtigt og effektivt for at løse eventuelle problemer.

Hvad angår husleje, kommunikerer vi altid helt åbent over for vores lejere. Og eventuelle ændringer er altid i tråd med den danske lejelov og i fuld overensstemmelse med markedsstandarder.

Vi forsikrer naturligvis, at ingen lejere vil eller kan blive presset til at forlade deres hjem helt i overensstemmelse med lejeloven."

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik