Foto: TV 2 Lorry

Blå blok vil genoverveje støtten til Copenhagen Jazz Festival

Hvis det viser sig at være sandt, at Copenhagen Jazzfestival har afvist en Israelsk kunstner, vil både DF, V, og K fjerne den kommunale støtte..

Festivaldirektør Kenneth Hansen mødte stor kritik i sidste måned, da han i en mail til den israelske musiker Alon Farber skrev, at denne ikke kunne deltage pga. politiske årsager. 

- Det er ren apartheid, og det hører slet ikke kulturlivet til. Jeg vil simpelthen ikke være med til at bruge københavnernes penge på en organisation, der vælger at diskriminere. Det skal vi ikke have i København.

Carl Christian Ebbesen, Kultur- og fritidsborgmester, København, Dansk Folkeparti

Kenneth Hansen undskyldte og forklarede, at han havde ment sikkerhedsmæssige årsager, men nu er den så gal igen - nye mails viser, at han ikke engang ville mødes med den israelske kunstner, fordi festivalen ikke repræsenterer kunstnere fra Israel. Det skriver Radio24syv.

Det vækker forargelse blandt Hovedstadens politikere, da både Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune hver år støtter den populære Jazzfestival. Men sådan kan det ikke fortsætte, hvis afvisningen af den israelske Alon Farber uden yderligere forklaring viser sig at være sand. 

Læs også Brugere beskylder Jazz Festival for Israel-boykot

- Vi vil overveje, om Københavns Kommune fortsat vil støtte Copenhagen Jazz Festival økonomisk, men vi kan dog først tage stilling det, når vi kommer til bunds i sagen her. Det er klart at hele det her forløb ikke klæder festivalen,” siger Venstres spidskandidat i København, Cecilie Lonning-Skovgaard til Radio24sv.

Vi vil overveje, om Københavns Kommune fortsat vil støtte Copenhagen Jazz Festival økonomisk, men vi kan dog først tage stilling det, når vi kommer til bunds i sagen her. Det er klart at hele det her forløb ikke klæder festivalen.

Cecilie Lonning-Skovgaard, Medlem, Borgerrepræsentationen, København, Venstre

Også Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkepari, er klar til øjeblikkeligt at trække støtten til Jazzfestivalen, hvis den over flere omgange har afvist en israelsk musiker på baggrund af politiske årsager.

- Det er ren apartheid, og det hører slet ikke kulturlivet til. Jeg vil simpelthen ikke være med til at bruge københavnernes penge på en organisation, der vælger at diskriminere. Det skal vi ikke have i København, siger Carl Christian Ebbesen til Berlingske.

Borgmesteren vil nu tage sagen op med resten af Kultur- og Fritidsudvalget ved førstkommende lejlighed - i mellemtiden håber han på, at Jazzfestivalen hurtigst muligt redegører for processen.

Læs også Første gang nogensinde: Danish Music Awards Jazz i TV

TV 2 Lorry arbejder på at få en kommentar fra festivalleder Kenneth Hansen.