Bjerregaard vil ind over Brøndby-handler

Brøndby-formand Per Bjerregaard vil have genskabt den røde tråd i klubbens transferpolitik, og han stiller sin ekspertise på området til rådighed.

I et par årtier var det Per Bjerregaard, der stod for køb og salg af spillere i Brøndby IF. Men han har ikke deltaget i spillerhandler siden foråret 2008, hvor han skiftede direktørstillingen ud med formandshvervet.

Nu vil han have genskabt den røde tråd i klubben transferpolitik, og han melder sig klar til et comeback ved forhandlingsbordet.

- Jeg skal ikke være direktør igen, men det vil være vanvittigt ikke at sparre med mig. Det vil være naturligt, når vi har en mand som mig med så stor erfaring fra så mange spillerhandler at benytte sig af det, lyder udmeldingen fra Brøndby-bossen.

Brøndby spiller på søndag endnu et af de store opgør mod FC København. Med et godt resultat i den kamp og point i de efterfølgende tre kampe i sæsonen kan Brøndbys facit lyde på bronzemedaljer og kvalifikation til Europa League.

Sker det, kan man konstatere, at indpakningen vil ende med at være flottere end indholdet - det erkender Per Bjerregaard. Han er helt på det rene med, at Brøndby halter sportsligt, og han giver sit bud på, hvad årsagen er.

- Der er ingen sammenhæng på holdet, for i de seneste år er intet vedrørende truppen indgået i en samlet plan, siger Per Bjerregaard og trækker en linje fra sommeren 2006, hvor Michael Laudrup forlod klubben.

- Det kom meget overraskende for bestyrelsen og mig. Hvad gør vi nu, tænkte jeg, og så fik vi fat i René Meulensteen som træner, og han var en fin fyr. Men han købte spillere som Hannes Sigurdsson og Giovane Rector og flere andre, hvor man kan sige, at det var sindssygt dårlige køb.

- Så fik vi Tom Køhlert, der er meget sort/hvid, og han ville have nogle spillere som eksempelvis Stefan Gislason, der gjorde det fint, men ikke er en rigtig Brøndby-spiller. Herman Haraldsson (fyret direktør red.) købte også nogle spillere, fordi han var bange for, at vi skulle rykke ud af ligaen, siger Per Bjerregaard.

Inden for det seneste år har Brøndby sagt farvel til to direktører, en sportschef og en træner. Klubben har senest varslet, at der skal ansættes en sportsdirektør, men den ansættelse lader vente på sig, og det virker ikke som om, at Per Bjerregaard har så travlt med at få det løst.

Han siger, at han ikke har sat en deadline for, hvornår sportsdirektøren skal ansættes. Og hvem ved, måske viser den foreløbige løsning sig at være at forlænge kontrakten med brandslukker Henrik Jensen og lade ham indgå i et samarbejde med Bjerregaard?

I hvert fald er Per Bjerregaard ikke sen til at rose både Henrik Jensen og hans assistent Bjarne Jensen.

- De har været utrolig vigtige, fordi de har sat fokus på værdier, hårdt arbejde og selvbevidsthed. Jeg har aftalt med Henrik, at vi taler om situationen tæt ved sæsonafslutningen. Vi har et bestyrelsesmøde i begyndelsen af maj, hvor vi skal drøfte det. Det skrider stille og roligt frem, siger Per Bjerregaard.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik