Bjæf, klap og kæl: Trygfonden søger besøgshunde

Trygfonden holder i dag audition for besøgshunde. Hundene skal godkendes til at besøge udsatte og ældre landet over.

Om hunden er menneskets bedste ven er der mange meninger om. Men de er i hvert fald gode besøgsvenner, mener Galina Plesner, projektchef i Trygfonden:

- Hunde kan noget særligt i forhold til at åbne døre ind til mennesker. Hunde kommunikerer på nogle andre kanaler, end mennesker gør, siger hun.

Hun er projektchef på Trygfondens projekt med besøgshunde - hunde, der efter både mentale og fysiske tests, kan blive godkendt til, sammen med deres ejer, at tage på besøg på landets plejehjem og bosteder for socialt udsatte mennesker.

- Mange af dem, der bor sådan nogle steder, har ikke mulighed for at få dyr selv. Så kan sådan et besøg gøre en stor forskel, når der også er en sød ejer med, siger Galina Plesner.

Optagelsesprøve på plejehjem

I dag er der optagelsesprøve til at blive besøgshund, og 42 hunde og deres ejere er meldt til.

 

 

 

Det foregår på Plejecenter Poppelbo i Brønshøj for at udføre testen i et miljø, der ligner det fremtidige besøgshunde vil blive sendt ud til.

En dyrlæge og to hundeadfærdskonsulenter skal vurdere hundenes fysik og personlighed, da det ikke er alle, der er egnet til at blive besøgshund.

- En god besøgshund er en hund, der er glad for kontakt med fremmede, siger Galina Plesner.

- Den skal synes, det er hyggeligt, være sund og rask og så skal den være robust - altså have det ok med pludselige lyde, eller lidt "uhøflig" håndtering.

Derudover vil ejeren af hunden også blive vurderet. De skal nemlig, ifølge Galina Plesner, både have tid og lyst til at dele sin hund, men også have et godt blik for, hvordan man hjælper folk med at få kontakt til hunden.

Stigende efterspørgsel

I dag er der tilknyttet tæt på 700 besøgshunde landet over, men der er sagtens plads til flere:

- Vi plejer at sige, vi skal bruge så mange som muligt. Vi oplever en støt stigende efterspørgsel, så vi vil rigtig gerne have mange hunde, og vi har kapacitet til at kunne organisere det, siger Galina Plesner.

I 2016 modtog projektet prisen som "Årets Brobygger" fra Dyrenes Beskyttelse for at fremme menneskers forståelse af dyrs værdi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik