Bispevalget i København skal gå om

Valgbestyrelsen for Københavns Stift tager nu konsekvensen af en forkert formulering i vejledningen til, hvordan man udfylder stemmesedlen til bispevalget

- Valget aflyses, og det hele skal nu gå om. De stemmeberettigede får tilsendt nye stemmesedler sammen med en korrekt vejledning til, hvordan den udfyldes, siger formanden for valgbestyrelsen i Københavns Stift, Arthur T. Mønsted, til TV2/Lorry.

I den oprindelige vejledning til de stemmeberettigede optrådte ordet gyldig, hvor der i stedet skulle have stået ugyldig. Det betød, at der i vejledningen optrådte følgende fejlagtige sætning:
- Stemmesedler, hvor der er anført andet end ét kryds, er gyldige.

- Vi har besluttet, at der under ingen omstændigheder må herske tvivl om valgresultatet. Derfor har vi taget denne beslutning, siger Arthur Mønsted til TV2/Lorry. Samtidigt slår han fast, at valgbesty-relsen for Københavns Stift vil indstille til Kirkeministeriet, at valgbestyrelsen for Københavns Stift får et helt nyt sekretariat.

Så sent som i sidste uge løb bispevalget også ind i store problemer. Dengang manglede dele af valgmaterialet kontrolnumre. Valget måtte rykkes, og nye stemmesedler trykkes. Det skal altså ske nu igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik