Biolog om mere vild natur i Helsingør: "Det bedste i 20 år"

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en ny naturpakke, der sikrer vildt liv i skovene.

En ny naturpakke har udpeget 14 områder i vores sendeområde, der fremover skal være urørt skov. I fremtiden skal al skovdrift være væk fra skovene. 

Indtil nu er træerne i de udpegede skove blevet brugt til fremstilling af designermøbler og varme, men fremover vil træer og grene få lov til at dø i skovbunden og dermed skabe liv for mindre plante- og dyrearter. Noget som glæder Det Konservative Folkepartis miljøordfører, Mette Abildgaard: 

- Det er vigtigt, at vi har en god biodiversitet i Danmark. Det er et stort system; hvis først den ene bille forsvinder, så kan det være, at den anden sommerfugl forsvinder, og sådan er det et stort kredsløb. Derfor er det vigtigt, at vi passer på alle de arter, som vi har i vores natur, siger hun til TV 2 Lorry. 

Betyder "ekstremt meget"

quote Det kommer til at betyde ekstremt meget for de vilde dyr og planter. De er faktisk meget afhængige af store gamle træer, døde grene og hule træer. Der lever svampe, spætter og biller.

Thor Hjarsen, biolog og formand for Hellebæk Kohaves Venner

Et af de udpegede områder, der nu skal have mere vild natur, er Teglstrup Hegn i Helsingør Kommune. I den skov vil naturpakken også skabe fundament for et mere rigt plante- og dyreliv, ifølge biolog og formand for Hellebæk Kohaves Venner, Thor Hjarsen, der mener, at tiltagene er det bedste, der er sket for dansk biodiversitet i 20 år: 

- Det kommer til at betyde ekstremt meget for de vilde dyr og planter. De er faktisk meget afhængige af store gamle træer, døde grene og hule træer. Der lever svampe, spætter og biller. Så når skovdriften stopper så udvikler skoven sig faktisk hen imod at være meget mere naturlig, hvor der kommer mange flere store, gamle træer, siger han til TV 2 Lorry

Men vil man nyde den vilde natur i skoven, skal man væbne sig med tålmodighed. Skovene bliver nemlig først fuld af vild natur om mange årtier. 

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enig om en ny naturpakke, hvor en række skove skal have mindre skovdrift og mere urørt natur. I vores sendeområde er der også en del skove, der er omfattet af det nye tiltag. Det drejer sig om helt præcis 14 skovområder. Et af de udpegede områder, der nu skal have mere vild natur, det er Teglstrup Hegn i Helsingør Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik