Biograf fjerner Star Wars i 3D: Kvaliteten var for dårlig

Siden midten af december har flere biografer sendt den seneste Star Wars-film i 3D. Nu har Big Bio i Herlev taget 3D-filmen af plakaten på grund af dårlig kvalitet.

Bunkevis af Star Wars-fans har siden den 13. december valfartet til de danske biografer for at se den seneste film fra en galakse "far, far away".

Men det er ikke alle steder, at mødet med 'The Last Jedi', som den seneste stjernekrigs-film hedder, har været gnidningsfrit.

Det har Big Bio i Herlev taget konsekvensen af, og derfor er 3D-filmen taget af plakaten, oplyser direktør og indehaver Henrik Obel til BT.

- Vi har pillet den af i 3D, for vi stiller høje krav til os selv, og når den ikke lever op til vores kvalitetskrav, så er vi nødt til at pille den af, siger han til avisen. 

'Star Wars: The Last Jedi' blev vist første gang i Big Bio i torsdags, men allerede fredag opdagede man, at noget var galt.

Flere biografkunder klagede nemlig over billedkvaliteten, som var uhørt ringe. Billedet var uskarpt, og underteksterne var decideret svære at læse.

Og til en pris på 160 kroner per billet i 3D-visningen, har det fået de utilfredse røster til tastaturet, hvor de har skrevet på Big Bios Facebookside.

'Det værste var, at mange elementer i filmen Star Wars Last Jedi 3D stod ofte uskarpt og specielt underteksterne var uldne. Det er ikke i orden, når man giver 160 for en billet til en biograf, der gerne vil fremstå som luksus', skriver Michael Pedersen, der samtidig giver biografen én ud af fem stjerner.

Direktøren oplyser til BT, at mange Star Wars-fans har været ganske tilfredse med 3D-filmen, men de kritiske kunder gav alligevel anledning til, at biografen så nærmere på billedkvaliteten.

Lørdag besluttede Big Bio i Herlev så at tage 3D-filmen af plakaten.

- Ved gennemsynet skal man finde ud af, hvordan problematikken opstår. Det er første gang på to år, det her sker. Det kan være, anlægget har svigtet, det skal vi have tjekket, siger Henrik Obel til avisen. 

Biografen har kontaktet de 400 kunder, der havde købt billetter til 3D-visningen. De er alle blevet tilbudt at gense filmen i 2D og få differencen for billetterne refunderet. Alternativt kan kunderne få hele billetten refunderet.

På trods af den svigtende kvalitet forventer biograf-direktøren, at 'Star Wars: The Last Jedi' bliver årets mest sete film.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik