Bilsælger tiltalt for svindel: Spolede kilometertælleren tilbage

En tidligere bilforhandler er tiltalt for 24 tilfælde af svindel. Forhandleren har angiveligt spolet kilometertælleren tilbage for at sælge bilen dyrere.

En tidligere bilforhandler fra Frederikssund skal i retten for groft bedrageri ved salg af 24 biler med kunstigt lavt kilometertal. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det tiltrak sig en vis opmærksomhed, da en bilforhandler fra Frederikssund i 2012 for rullende kameraer kørte ind i en DR-optagevogn.

Journalister fra programmet Bag Facaden var ved at oprulle en række sager om såkaldt »kilometer-spoling«, hvor intetanende bilkøbere købte biler, hvor kilometertælleren var stillet mange tusinde kilometer tilbage, hvilket indbragte sælger en højere pris for køretøjet. 

Historien havde bragt DR-holdet til Match Automobiler i Frederikssund, der dengang var ejet af et brødrepar.

Nu skal den ene af brødrene i tre dage sidde på anklagebænken i Østre Landsret for at stå til regnskab for påstået kilometerfusk med 24 biler, som blev solgt fra forretningen i Frederikssund fra januar til september 2012, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge anklageskriftet har de 24 købere fået et formuetab eller risko for formuetab på samlet 850.000 kroner, i og med at de har købt en bil med højere kilometertal end angivet. For eksempel købte en privatperson den 16. juni 2012 en Skoda Superb 2,0 TDI til 253.919 kroner. Bilens kilometertæller stod på 99.000 kilometer, men i virkeligheden havde den kørt 258.000 kilometer, hvilket betyder, at køberen anslået gav 85.000 kroner for meget for køretøjet. Der ventes at falde dom i sagen på fredag.

Manden fik i oktober 2015 en dom på fængsel i et år og tre måneder i sagen ved byretten i Hillerød, men han har anket dommen til frifindelse, oplyser den tiltaltes beskikkede advokat, Anders Schønnemann Olesen til Frederiksborg Amts Avis.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik