Billigt at få passet børn i Helsingør

Helsingør Kommune hører til blandt de billigste kommuner for at få passet sine yngste børn i daginstitution, skriver Helsingør Dagblad.

Det viser en opgørelse, som Ugebrevet A4 har fået lavet. Beregningen tager udgangspunkt i et søskendepar i henholdsvis vuggestue og børnehave.

Med en månedspris på 3690 kroner placerer Helsingør sig som den næstbilligste Nordsjællandske kommune kun overgået af Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor det koster bare 3648 kroner om måneden - altså 42 kroner til forskel.

I forhold til Fredensborg Kommune, som placerer sig som den fjerde-dyreste kommune, er det 703 kroner billigere, at få passet et søskendepar i Helsingør.

Nytiltrådt borgmester Benedikte Kiær glæder sig over, at Helsingør Kommune opererer med » rimelige priser«, der er til at betale for børnefamilier.

Helsingør har sænket priserne i modsætning til halvdelen af landets kommuner

- Det er en af de gode historier, som vi skal blive bedre til at kommunikere ud over kommunegrænsen, siger Benedikte Kiær, De Konservative.

Knap halvdelen af landets kommuner hæver prisen for at blive passet i daginstitution. I Helsingør Kommune har politikerne valgt at sænke priserne for en vuggestueplads med knap 200 kroner om måneden. For børnehavers vedkommende er der tale om en mindre prisstigning på 20 kroner om måneden, som led i en almindelig pristalsregulering.

- Baggrunden for takstnedsættelsen skyldes dels , at udgifterne på området er blevet reduceret. Og så har der også været et politisk ønske om at sænke prisen for vuggestue for at gøre det mere attraktivt for børnefamilier at bosætte sig, forklarer kommunaldirektør Bjarne Pedersen.

Beslutningen om at nedsætte 2014-taksten, blev vedtaget i forbindelse med budgetseminaret i efteråret.

Borgmester Benedikte Kiær påpeger, at der er andre parametre udover prisen for en daginstitutionsplads, Helsingør Kommune kan konkurrere på som: »gode faciliteter, skoler og boligpriser der er faldet ».

885 kr. forskel for pasning af søskendepar

- Udover de gode ting, tæller det også, hvor meget man skal betale i skat og afgifter. Grundskylden ved vi jo i hvert fald er meget høj, siger Benedikte Kiær.

Helsingørs nye borgmester har bedt om en redegørelse over kommunens konkurrencedygtighed på flere områder i forhold til andre kommuner.

- Det er et af de områder, jeg gerne vil have kortlagt, siger Benedikte Kiær.

Ugebrevet A4's undersøgelse viser, at småbørnsforældre i Haderslev Kommune slipper billigst, mens Allerød Kommune forfulgt af Hørsholm topper som den dyreste kommune i landet. Således betaler småbørnsfamilier bosat i Allerød Kommune 885 kroner mere om måneden for at få passet et søskendepar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik