Billigere øl sætter gang i grænsehandlen

Regeringen har besluttet, at afgiften på øl bliver sat ned. Afgiftsnedsættelsen trådte i kraft 1. juli.

På Helsingør-Helsingborg overfarten tog man forskud på afgiftsnedsættelsen og satte prisen på øl ned allerede 4. juni.

Det har betydet fremgang i passagertallet og et boom i ølsalget på Scandlines færger, skriver Helsingør Dagblad.Scandlines oplyser, at man i juni har solgt 40 procent mere øl end i juni sidste år. Samtidig er antallet af passagerer fem procent højere end sidste år.

- Vi valgte af egen drift at sætte priserne ned allerede fra 4. juni for at se, om afgiftsnedsættelsen flytter noget i forhold til handlen. Og man må sige, at det gør den virkelig. Vi har oplevet et boost i ølsalget. Vi har solgt 1.000 rammer øl om dagen i juni. Så mange øl har vi aldrig solgt tidligere, siger linjechef Henrik Rørbæk.

Scandlines har reklameret kraftigt i Sverige med de nye ølpriser, blandt andet med reklamer på siden af busserne i Helsingborg. Helsingør Dagblad kunne i går fortælle om et stigende antal turister i Helsingør.

Henrik Rørbæk er overbevist om, at Scandlines forskud på de nye ølpriser er en direkte årsag til, at der har været en stigning i antallet af svenske gæater i Helsingør.

- En vækst i antallet af passagerer på fem procent er meget, og det hænger helt klart sammen med det her initiativ. Der er en direkte sammenhæng, siger Henrik Rørbæk.

Scandlines har besluttet at finde de gamle ølvogne frem fra kælderen, så passagererne lettere kan fragte de indkøbte øl hjem til Sverige. Ølvognene var i brug i begyndelsen af 0'erne, men med nedgangen i svenskernes ølkøb, blev de gemt væk.

Nu er det atter blevet attraktivt for svenskerne at tage færgen over sundet og købe øl. Derfor har Scandlines fundet ølvognene frem og givet dem et nyt lag maling. De kan lejes for et depositum plus 30 kroner. Scandlines har trukket 50 vogne frem, og allerede tirsdag kunne man se de røde vogne i gadebilledet i Helsingør. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik