Bilka vil gerne bygge i Hillerød

Dansk Supermarked har længe forhandlet med Slotsarkaderne i Hillerød og Hillerød Kommune om at etablere en Bilka i butikscentret. Det bekræfter parterne over for Frederiksborg Amts Avis.

Endnu er der dog ikke truffet en beslutning, for kommer der en Bilka, bliver den ikke ret stor.

- Det bliver den mindste, og det er det, der er problemstillingen. Kan vi få de små arealer til at fungere rigtigt? Vi har undersøgt det i lang tid og er fortsat i den undersøgende fase. Øvelsen har gået på i mange måneder, om man kan skabe den nødvendige plads. Om man kan have byggemarked og havecenter som selvstændig enhed ved siden af dagligvarebutikken i Slotsarkaderne, siger udviklingschef i Dansk Supermarked, Benny Thomsen.

Sektionsleder i Hillerød Kommune, Lone Hansen, oplyser, at kommunens udgangspunkt er, at Bilka bliver lige så stor, som den Kvickly Xtra, der forlod centret sidste år. Imidlertid varierer Bilkavarehusene i størrelse fra 12.000 kvadratmeter til 30.000 kvadratmeter, mens Kvickly Xtra var 8500 kvadratmeter.

Ifølge Benny Thomsen arbejder man med et udendørs byggemarked på omkring 1500 kvadratmeter, så den nye Bilka i alt bliver 10.000 kvadratmeter.

Derudover kan det komme på tale at bygge endnu et parkeringshus til centret for at have plads til de ekstra kunder.

Dansk Supermarked har i første omgang sat 1. april som deadline for, hvornår et projekt skal ligge klar. Men hvis undersøgelserne ikke er færdige til den tid, bliver datoen skubbet. Herefter skal Hillerød Kommune behandle ansøgningen.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere