Bilister fanget af københavnske klodser

Uheldige bilister og chauffører får flere gange ugentligt skrabet bilsiden, fordi de ikke er opmærksomme på terrorsikrings-stenblokke.

I det indre København er stenklodser og plantekummer opsat på strategiske steder for at sikre byen mod terrorangreb. Men det er ikke kun terrorister, der kommer i klemme, fortæller de lokale til Politiken

Krystalgade er spærret for motorkøretøjer. Derfor fanges bilister og lastbilchauffører i en blindgyde, hvis de der kører ad Landemærket forbi Rundetårn.

For enden af det smalle stræde står flere stenblokke, der er vanskelige at komme forbi for biler og varevogne, skriver Politiken. 

- Der er ingenting, der fortæller dig, at kører du ad Landemærket over Købmagergade, bliver du fanget, siger Bente Lillevang til Politiken. Hun ser de vildfarne biler og varevogne fra første parket, fordi hun har butik på hjørnet. Og ifølge hende, har bilisterne svært ved at komme ud igen. 

Dyrt for alle

Det er dyrt for privatbilisterne, fordi en del af dem skal have ny kofanger eller pynteliste efter sammenstødet, men det må også være dyt for kommunen, vurderer de lokale overfor Politiken. 

Lastbilerne er nemlig så tunge, at de kan skubbe stenblokkene, og hver gang, det sker, skal vejarbejdere fra kommunen flytte dem tilbage. 

Politiken har også talt med Pia Nielsen, som har skrivebord lige overfor Lillevangs butik, og derfor også kan følge med i de mange uheld. 

- Mindst en gang om dagen hører vi braget, når de kører ind i klodserne. Sidst var det en Polo. Så får de lige skrællet siden af. Det er stort set umuligt for biler at komme rundt om hjørnet. Og bilisterne ser ikke klodserne, for de har samme farve som fliserne. Som bilist ville man gerne have vidst, at man ikke kunne komme ud, når man først kom ind i den labyrint, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik