Bilister blæser på det røde lys

Københavns Vestegns Politi har i denne uge fokus på bilister, som kører over for rødt.

Foto: TV 2 Lorry

For mange bilister kører over for rødt lys. Og det fører alt for ofte til trafikulykker.

Derfor har Københavns Vestegns Politi i denne uge fokus på bilister, der ikke respekterer trafiklysene. Og her er der noget at komme efter for færdselsbetjentene.

I en færdselskontrol mandag morgen fik ni bilister bøde. De kørte alle over for rødt.

Et samarbejde mellem Vestegnens Trafiksikkerhedsråd og Københavns Vestegns Politi skal få uheldsstatistikken ned.

- De sidste fem år har Københavns Vestegns Politi været ude til 559 ulykker i lyskrydsene på Vestegnen, siger lederen af færdselssektionen ved Københavns Vestegns Politi, Kim Madsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter videoen...

- Vi har set 41 medborgere, som blev skadet, og yderligere 55 med svære kvæstelser. I samme periode har seks borgere mistet livet på grund af den slags ulykker.

Af den grund var politiet her til morgen på plads i Ringvejskrydset i Glostrup, og på bare to to timer kunne politiet skrive en bøde til ni bilister, som kørte over for rødt i morgentrafikken.

- Alt for mange tager den over for gult og rødt. Det er som om, de ikke er klar over hvilken fare de bringer dem selv og andre i. Derfor sætter vi nu særlig fokus på det i denne uge, siger Kim Madsen.

Københavns Vestegns Politi var flittige med bødeblokken mandag formiddag. Foto: TV 2 LorryTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik