Bilhandler tiltalt i kæmpesag om momssnyd

Efter tre års forberedelse indleder retten sag om momsunddragelse ved handel med brugte biler over landegrænser. Nordsjællandsk bilhandler nægter sig skyldig.

Politiet og Skat har lagt tusindvis af arbejdstimer i at forberede en meget stor sag om momssvindel for 97 millioner kroner, der mandag blev indledt ved Retten i Lyngby.

Hele 4135 bilhandler over en periode på seks år er gennemgået, og Skat har regnet igennem, hvor meget den 53-årige forretningsmand fra Nordsjælland, der nu er tiltalt, burde have betalt.

Anklagerens regneark med oplysninger om bilhandlerne er blevet revideret, så der er vished for, at hver bil kun optræder en enkelt gang.

- Det har vi gjort for at sikre, at det er et korrekt og ordentligt materiale, sagde anklager Tine Petersen, Nordsjællands Politi.

Tre år har det taget, fra Skat opdagede, at der var noget galt, til Retten i Lyngby kunne tage hul på straffesagen mod manden, der har specialiseret sig i at importere brugte biler fra andre EU-lande, især Belgien og Tyskland, og sælge dem videre til bilhandlere over hele Danmark.

Men selv om han har haft adgang til informationer fra blandt andre Skat om handel med biler over landegrænserne i EU's indre marked, har han ifølge anklager Tine Petersen fra Nordsjællands Politi, afregnet forkert moms.

Anklageren kræver derfor fængselsstraf, en bøde på 97 millioner kroner og en midlertidig fradømmelse af retten til at drive bilhandel og være direktør eller bestyrelsesmedlem i en virksomhed.

Bilforhandleren nægter sig skyldig.

Anklageren skal i løbet af sagens fire retsdage løfte bevis for, at de danske momsregler er overtrådt, og at det er sket med forsæt.

Til brug for bevisførelsen har Skat og politiet gennemgået de 4135 bilhandler. Et møjsommeligt arbejde, hvor købspriser i udlandet og videresalgspriser i Danmark er kortlagt, og det i hvert enkelt tilfælde er regnet ud, hvad der burde være betalt i moms.

Ifølge anklageren har bilforhandleren købt biler i udlandet for godt og vel 400 millioner kroner. De er alle handlet efter EU's listesystem, og i den situation skal der ifølge Skat afregnes fuld moms på 25 procent af videresalgsprisen.

Bilforhandleren forklarede i retten, at det - indtil sagen mod ham begyndte at rulle - havde været hans overbevisning, at der kun skulle betales moms af avancen.

- Det er det, jeg har gjort, sagde han.

Han forklarede videre, at en revisor, som han samarbejdede med i de første måneder, efter at han havde etableret sit firma, havde sagt god for hans første indberetninger til Skat.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik