Bilforhandlere under pres

Sidste år blev der solgt rekordmange biler, men det hjælper ikke bilforhandlerne meget. De kæmper nemlig med indtjeningen, lyder det i ny rapport fra Deloitte i samarbejde med Bilbranchen.

I 2014 blev der indregistreret 189.051 nye biler, hvilket er knap 7000 flere end året forinden. Det burde få champagnepropperne til at springe, men overskuddet er trods fremgang stadig for ringe, viser analysen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

»Årets analyse udviser en positiv tendens i indtjeningen. Således er bilhandlernes indtjening stigende i forhold til året før. Indtjeningen ligger dog fortsat på et lavt niveau, og en fjerdedel af alle forhandlerne realiserer underskud i året«, skriver Deloitte blandt andet i sin analyse.

Bilsalget er stadig domineret af de helt små biler, hvor avancen er lav, og særlig udfordret er bilforhandlerne i hovedstadsregionen. Deres indtjening per medarbejder er den laveste i branchen.

De nordsjællandske forhandlere tjente sidste år 31.000 kroner per medarbejder, hvilket er 7000 kroner mere end året forinden, men langt fra de 55.000 kroner per medarbejder i 2012.

- Det er glædeligt, at indtjeningen hos de nordsjællandske forhandlere igen er på vej op. Der er dog stadig et stykke vej op til resten af Sjælland. Det skyldes blandt andet, at de nordsjællandske forhandlere står over for højere løn- og lokaleomkostninger samt hård konkurrence internt i branchen, siger Lars B. Nielsen, partner i Deloitte.

Thomas Nielsen fra Hillerød Bilby, som er en forening af autoriserede bilforhandlere, ser lys forude efter nogle hårde år, men genkender det høje omkostningsniveau i hovedstadsområdet.

- Lønniveauet er nok nogenlunde det samme, men udgifter til driften og skatten er højere her end andre dele af landet. Samtidig koster bilerne det samme som andre steder, siger Thomas Nielsen fra bilhuset Knud Nielsen A/S i Hillerød og Frederikssund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik