Bilbrande kan koste bilejere dyrt

Færre end hver anden danske bilejer ved, hvordan deres bilforsikring dækker. Det kan få store konsekvenser, hvis de rammes af en bilbrand.

Hovedstadsområdet har været hårdt ramt af bilbrande i senere tid - og for mange kan en bilbrand ramme dobbelt.  

De færreste bilejere ved nemlig, hvilke bilforsikringer de har, og hvordan de dækker. Det kan få konsekvenser for, hvordan man er dækket, hvis ens bil bliver offer for hærværk eller brand.

Faktisk er det blot 39 procent af danskerne, der mener at have styr på deres bilforsikring, viser en undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

quote Tallene vidner om, at rigtig mange er forvirrede over deres bilforsikring. Konsekvensen er, at mange risikerer, at de ikke har den forsikring, som de egentlig forventer.

Kim Rud-Petersen, Gjensidige Forsikring

Hvis din bil bliver udsat for et brandforsøg, er det kaskoforsikringen eller en branddækning, der dækker skader og eventuelt en ny bil. Har man blot den lovpligtige ansvarsdækning, er bilen ikke dækket.

- Vi har set en del bilbrande over hele landet i løbet af de seneste par måneder. Desværre kan det medføre en slem overraskelse for mange, hvis de ikke ved, hvordan deres forsikring dækker, når andre laver skade på deres bil, siger Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, og fortsætter: 

- Hvis man er i tvivl om, hvordan ens bilforsikring dækker, vil jeg klart anbefale, at man ringer til sit forsikringsselskab for at sikre, at man har den dækning, som man forventer.

Forvirring om kasko og ansvar

Ifølge de danske bilejere har 88 procent af dem en kaskoforsikring og 69 procent en ansvarsforsikring. Men de tal tegner et billede af, at ikke alle danskerne har helt styr på, hvad kasko-og ansvarsforsikring dækker over.

Ansvarsforsikringen er nemlig lovpligtig, og dermed burde tallet være 100 procent og ikke 69 procent. Kaskoforsikringen er til gengæld valgfri. Dermed burde flere have ansvarsdækning end kaskodækning.

- Tallene vidner om, at rigtig mange er forvirrede over deres bilforsikring. Konsekvensen er, at mange risikerer, at de ikke har den forsikring, som de egentlig forventer. Hvis man har en kaskoforsikring, så dækker den, hvis bilen bliver sat i brand. Uden kaskoforsikringen, er man ikke dækket, siger Kim Rud-Petersen og tilføjer:

- Og så må man selv betale for udbedring af skader eller en ny bil og ellers håbe, at gerningsmanden findes, så man kan kræve erstatning.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik