Bil dræbte Helles hund: Håber politikere vil stoppe bilræs

Helle Bondes hund blev ramt af en bil i høj fart, da datteren luftede den. Nu håber hun, at politikerne vil sætte en stopper for bilræs.

Helle Bondes 19-årige datter var torsdag aften omkring klokken 23.00 ude for at lufte familiens hund, en ældre cockerspaniel med navnet Ines. 

Helle Bonde fortæller, at datteren skulle krydse en vej nær deres hjem ved Trækbanen i Helsingør, og at gaderne var næsten tomme.

- Men der holder nogle biler nede ved et lyskryds måske 4-500 meter væk. Og da der så bliver grønt for dem, så når de at speede så hurtigt op, at hun ikke når at få hunden med. De kørte så hurtigt, at hendes beregning af, om hun kunne nå over vejen, ikke var rigtig, fortæller Helle Bonde til TV 2 Lorry. 

Hunden blev ramt af bilen og dræbt. 

Heldigt at datteren ikke blev ramt

Hunden var i lang snor, men gik tæt ved datteren, fortæller Helle Bonde.  

- Hunden gik en meter bag ved min datter, og det er et held, at der ikke er sket hende noget. Det var så tæt på, at et menneske blev fanget i det her. 

Helle Bonde har delt oplevelsen på Facebook og opfordret folk til at dele opslaget. For hun håber, at politikere og politi vil gøre en indsats for, at der ikke længere bliver kørt ræs i byens gader.  

Hun fortæller, at der flere gange om ugen bliver kørt ræs i byens gader, og det er netop det, hun gerne vil have stoppet. 

- En ting er, at min hund blev ramt, men noget andet er, at der bliver kørt så hurtigt. Vores veje skal jo ikke være indrettet sådan, at man kan køre ræs, siger hun og fortsætter:

- Andre steder har man indrettet vejstrækninger i industrikvarterer eller lignende, hvor man kan køre råddent, men de her strækninger, hvor der færdes mange mennesker, de skal indrettes med vejforhindringer, så der skal køres med nedsat fart.

Bil og fører kørte, ifølge Helle Bonde, derfra uden at hjælpe datteren. Hun fortæller, at de har kontaktet politiet.

Hendes nabo Lars Kongsted har også oplevet, at der bliver kørt ræs i deres gade og andre steder i byen. 

- For et par uger siden ved 21-tiden om aftenen, kørte en sort Mercedes med mindst tre personer om bord. Den lavede hjulspind og kørte med en fart på minimum 120 km/t gennem trækbanen. Og passagererne havde kroppen up af vinduerne, siger Lars Kongsted.

Han fortæller, at han politianmeldte hændelsen, men at han ikke havde registreringsnummeret på bilen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik