Bidende kulde truer hjemløse i Nordsjælland

Den kolde vinter giver travlhed og pladsmangel på herberg i Helsingør.

Vinteren har for alvor bidt sig fast i det danske land, og det giver travlhed og pladsmangel på mange af landets herberge.

Hos Frelsens Hærs nødherberg i Helsingør har man flere aftener måttet beklage og sende hjemløse videre, fordi der har været fyldt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Heldigvis har vi fundet plads på andre herberg i området, så indtil videre er ingen hjemløse blevet efterladt i kulden, siger Ib Worm, daglig leder af Frelsens Hær i Helsingør.

Situationen en helt anden i Hillerød

I Helsingør er der også herberget "Stubben", som er drevet af Kirkens Korshær. Her kan hjemløse fra gaden normalt kun benytte Stubbens varmestue, men i den kolde tid er det anderledes. Med de strenge nattetemperaturer på ned til 10 frostgrader kan det nemlig være livsfarligt for de hjemløse at lægge sig til at sove udenfor, og derfor har Stubbens personale nu indrettet husets kælder til et midlertidigt nødherberg, som alle hjemløse kan benytte sig af.

Mange privatpersoner gør en stor ekstra indsats for at forhindre at hjemløse fryser ihjel om natten. Solveig i Køge er én af dem. 

Nogle af de hjemløse fra Helsingør sendes til Skansegården i Hillerød. Her er situationen nemlig en helt anden. Siden den kraftige kulde er taget til, har personalet oplevet, at færre har søgt ly på herberget.

- Det er svært at sige, hvorfor det er sådan, men mit bud er, at det er fordi, vi har et først til mølle-princip. De kan ikke vide, om vi har plads, så derfor holder de sig til byer, hvor der er tættere mellem herbergene som eksempelvis i København, fortæller Katrine Trolle fra Skansegården.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik