Biblioteket i Roskilde skrotter anlæg til en million

Roskilde Bibliotekernes udlånsautomater har gennem længere tid været så ustabile, at bibliotekets ledelse nu har set sig nødsaget til at slukke maskinerne og opsige kontrakten med leverandøren. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er en meget uheldig situation. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at undgå gener for brugerne af biblioteket. Siden vi modtog maskinerne i foråret, har vi kæmpet med leverandøren for, at de skulle levere, hvad de har lovet i kontrakten. Men vi må nu se i øjnene, at de ganske enkelt ikke kan levere det, de skulle. Hardwaren er udemærket, men det program, som skal styre systemet, har simpelthen vist sig at være så fejlbehæftet, at vi nu skrotter systemet, fortæller bibliotekschef Mogens Vestergaard.

Brugerne af det skrottede system kommer til at opleve lidt mere ventetid for at få lov at låne og aflevere bøger de kommende par måneder.

- Vi skal have fremskaffet det udstyr, som vi havde for år tilbage, og så skal vi have alle medarbejdere ud til skrankerne igen og stå med håndscannere for at klare udlån og aflevering. Det betyder formentlig, at lånerne kommer til at vente lidt længere end normalt, siger Mogens Vestergaard.

De problematiske automater blev ellers indkøbt efter et grundigt udbudsarbejde.

- Vi var igennem et grundigt udbud sammen med både Esbjerg, Vejle og Århus Kommuner, og med konsulentbistand valgte vi dette system. Vi må konstatere, at det bare ikke gik, som vi forventede. Jeg vil ikke sige, vi er blevet snydt, men et eller andet sted er filmen knækket. Gudskelov får vi da pengene retur, siger Morgens Vestergaard.

Nu skal ordren igen i udbud. Den er dog så lille, at det kun er i nationalt udbud og ikke i EU-udbud. Udbudsrunden er afsluttet om 14 dage, og om yderligere 14 dage forventer kommunen at have en ny leverandør.

- Så går der nok yderligere en måned, inden det nye system er på plads, siger Mogens Vestergaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik