Bibliotekarer: Spareøvelse at kassere bøger

Københavnske bibliotekarer er i oprør over, at kommunen kasserer bøger i stor stil. Det er slet skjult spareøvelse, siger bibliotekarerne.

Der skal kasseres 370.000 bøger fra de københavnske biblioteker. Formålet er at skaffe plads på hylderne, lyder det fra kommunen.

Men bibliotekarerne mener, at det er en spareøvelse.

- Der er allerede afskediget 9 bibliotekarer, siger bibliotekar og fællestillidsmand Tage Sørensen fra Københavns Biblioteker.

Men den udlægning kommer bag på ledelsen på Københavns Hovedbibliotek, der i Politiken afviser at oprydningen i bøgerne er en spareplan:

- Kassationerne og afskedigelserne har intet med hinanden at gøre, siger Jakob Heide Petersen fra Københavns Hovedbibliotek og fortsætter:

-Oprydningen er en faglig vurdering af samlingen.

Bibliotekarerne mener, at den store oprydning foregår uden en faglig vurdering af, hvad der skal beholdes og hvad der skal kasseres. Det siger fællestillidsmanden Tage Sørensen til Politiken.

Læs: " En halv million bøger skal kasseres", her.

Kommunen havde før kasseringen af de mange bøger 2,2 bog pr indbygger i kommunen. Når de mange CD'er, bøger og tidsskrifter er kasseret vil der kun være 1,5 bøger tilbage pr indbygger. Det er halvt så mange, som der gennemsnitligt er til rådighed for borgerne i andre kommuner.

For brugerne låner færre og færre bøger og flere lyd-bøger og e-bøger. Og så skal der være plads til mennesker:

- Vi får flere og flere besøgende, og vi vil have mere plads til mennesker. Får vi ikke flere kvadratmeter, får vi mindre plads til bøgerne, siger Susanne Caft, vicechef ved Københavns Hovedbibliotek.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere