Bibliotekarer: Spareøvelse at kassere bøger

Københavnske bibliotekarer er i oprør over, at kommunen kasserer bøger i stor stil. Det er slet skjult spareøvelse, siger bibliotekarerne.

Der skal kasseres 370.000 bøger fra de københavnske biblioteker. Formålet er at skaffe plads på hylderne, lyder det fra kommunen.

Men bibliotekarerne mener, at det er en spareøvelse.

- Der er allerede afskediget 9 bibliotekarer, siger bibliotekar og fællestillidsmand Tage Sørensen fra Københavns Biblioteker.

Men den udlægning kommer bag på ledelsen på Københavns Hovedbibliotek, der i Politiken afviser at oprydningen i bøgerne er en spareplan:

- Kassationerne og afskedigelserne har intet med hinanden at gøre, siger Jakob Heide Petersen fra Københavns Hovedbibliotek og fortsætter:

-Oprydningen er en faglig vurdering af samlingen.

Bibliotekarerne mener, at den store oprydning foregår uden en faglig vurdering af, hvad der skal beholdes og hvad der skal kasseres. Det siger fællestillidsmanden Tage Sørensen til Politiken.

Læs: " En halv million bøger skal kasseres", her.

Kommunen havde før kasseringen af de mange bøger 2,2 bog pr indbygger i kommunen. Når de mange CD'er, bøger og tidsskrifter er kasseret vil der kun være 1,5 bøger tilbage pr indbygger. Det er halvt så mange, som der gennemsnitligt er til rådighed for borgerne i andre kommuner.

For brugerne låner færre og færre bøger og flere lyd-bøger og e-bøger. Og så skal der være plads til mennesker:

- Vi får flere og flere besøgende, og vi vil have mere plads til mennesker. Får vi ikke flere kvadratmeter, får vi mindre plads til bøgerne, siger Susanne Caft, vicechef ved Københavns Hovedbibliotek.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik