Bevogtning: Politiet bruger 205 årsværk på terrormål

Bevogtning af blandt andet jødiske institutioner i København betyder mange ekstra arbejdstimer for betjentene.

Fuldtidsarbejde for 205 betjente i et helt år. Så mange ressourcer bruger politiet ifølge Rigspolitiet pr. 1. april på bevogtningsopgaver om året.

Oplysningen er komet frem i et folketingssvar fra justitsminister Søren Pind (V) til Folketingets retsudvalg, som 30. marts spurgte, hvor mange årsværk politiet bruger på at bevogte højrisikoterrormål så som jødiske institutioner.

 Justitsministeren har fået oplysningerne fra Rigspolitiet, der dog skriver, at timeantallet ændrer sig løbende afhængigt af det konkrete trusselsniveau.

DF's Peter Skaarup, som er formand for retsudvalget kalder det 'mammutbelastning' for politiet.

 - Det er et ekstremt højt tal. Og vi skal huske på, at før vi havde den voldsomme terrortrussel, da havde man ikke mandskab af den her styrke de pågældende steder. Så det er en ekstra belastning, der er kommet til, lyder det fra Peter Skaarup til Ritzau.

DF: Politiet har brug for hjælp

Skaarup mener, at politiet bør få hjælp til bevogtningsopgaverne, da terrortruslen ikke umiddelbart ser ud til at drive over efter angrebene i Belgien og Frankrig.

 - Dels er der en teknologisk udvikling, som kan gøre, at man ved hjælp af overvågning og terrorsikring kan beskytte sig bedre. Vi har også foreslået, at man kan låne personale fra Forsvaret midlertidigt, siger Skaarup.

Et flertal i Folketinget har foreslået at ansatte i Forsvaret kunne bevogte mulige terrormål. Men det forslag har mødt kritik hos Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, som mener, at det i så fald skal ske under politiledelse.

Både terrorbevogtning og politiets opgaver med grænsekontrol har presset landets betjente til det yderste. Det har man blandt andet kunnet se på en markant stigning i antallet af langtidssygemeldinger blandt politibetjentene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik