Bevar Sømosen: Over 150 borgere laver menneskering i protest

Det er ikke kun planerne om at bygge på Amager Fælled, der har skabt protest. Også i Ballerup kæmper borgere for at bevare et rekreativt område.

Søndag var over 150 mennesker samlet ved universitetet DTU i Ballerup. De er frustrerede over, at der er planer om at bygge på en stor del af et grønt areal, der grænser op til det fredede naturområde Sømosen.

Det er DTU, der ønsker at udvide deres campusområde og blandt andet bygge studieboliger på arealet. Området er ejet af universitetet selv, staten og Ballerup Kommune, og selvom det i planloven er udlagt til erhvervsområde, bliver det i dag brugt som rekreativt område.

- Vi er ikke imod, at der kommer flere campusboliger. Vi er bare imod, at de bliver bygget her. Der er ingen grund til at bygge i et naturskønt område, siger Kasper Hjorth, som er stifter af Facebook-gruppen "Bevar Sømosen", der i skrivende stund har 589 følgere.

De fremmødte ved Sømosen lavede en cirkel for at illustrere, at de står sammen i kampen for at bevare området, som det er.

- Vi vil sådan set bare have fred og ro. Der er så meget drøn på i Hovedstadsområdet, så der er meget få steder, hvor du kan gå hen og finde ro. Men det kan du her, så det skal vi værne om, mener Kasper Hjorth.

Der er planer om at bygge i det område, der her er markeret med gult.
Der er planer om at bygge i det område, der her er markeret med gult.

Det var ikke kun folk fra lokalsamfundet, der var samlet ved Sømosen i dag. Amager Fælleds Venner var også en del af menneskemængden.

- Vi kæmper ikke kun for Amager Fælled. Vi kæmper for plads til naturen alle steder i Danmark. Vi er naturens stemmer, og vi står last og brast med Bevar Sømosen, siger Frej Pries Schmedes, der er medkoordinator i Amager Fælleds Venner.

Kommunen: Ingen grund til bekymring

Men ifølge direktøren for By Erhverv og Miljø i Ballerup Kommune, Carsten Riis, er der ikke noget at være bekymret over.

- Jeg kan godt forstå, at man er glad for det rekreative område, der er ved Sømosen. Det har vi som kommune heller ingen interesse i at spolere. Derfor har vi også lavet en aftale med et konsulentfirma med speciale i naturbeskyttelse, der skal hjælpe os med, hvad vi kan gøre for at bibeholde naturen og samtidig få nogle boliger, siger Carsten Riis.

Han afviser, at kommunen skal se på, om studieboligerne kan bygges et andet sted.

- Det er ikke kommunen, men DTU der ønsker studieboliger tæt på til deres studerende. Samtidig er der nogle private investorer, der ønsker at bygge lige præcis her, og så kigger vi selvfølgelig på det som planmyndighed. Men det er hverken kommunens initiativ eller kommunens projekt som sådan, siger han.

På grund af den store interesse i sagen har Ballerup Kommune valgt at forlænge høringsfristen i sagen til den 21. november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik