Bevægelse mod madspild inviterer til støttefest: Vi har brug for en fryser

Lokale ildsjæle kæmper for at starte en bevægelse mod madspild i Herlev.

Hver dag smides massevis af madvarer i skraldespande og containere hos supermarkeder, restauranter og private. 

Det er produkter, som kan komme udsatte danskere til gavn, og det er gået op for flere danskere - blandt andet i Herlev, hvor man i december etablerede en afdeling af 'Stop Spild Lokalt'. 

Ind til videre har man startet et samarbejde med både en grønthandler og en bager i Herlev Bymidte, men det kniber med at skrabe endnu mere mad sammen. Eksempelvis kødretter. 

Derfor inviterer man til støttefest den 11. og 12. august, fortæller Gitte Møller, som var med til at starte foreningen. 

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik flere madvarer. Men det kræver, at vi har et lokale. Vi skal nemlig have køle og frysefaciliteter, hvis vi skal tage imod kød og andet fra supermarkeder, siger hun. 

- Ellers siger reglerne, at varerne skal smides ud, uddyber hun. 

Man håber, at en fest med Street Food i Hospitalsparken kan give opmærksomhed og et lille overskud, der kan bruges på enten mad til udsatte eller et lokale med fryser. 

'Patricks Bake Shop' og 'Frugtkurven' leverer to gange om ugen overskudsmad til foreningen Stop Spild Lokalt (Herlev).
'Patricks Bake Shop' og 'Frugtkurven' leverer to gange om ugen overskudsmad til foreningen Stop Spild Lokalt (Herlev).
Foto: Stop Spild Lokalt (Herlev)

Deler mad ud to gange om ugen

Tilbage i 2016 startede dengang 17-årige Rasmus Erichsen facebooksiden 'Stop Spild Lokalt' i Korsør, for at naboer let kunne dele rester med hinanden. 

Siden er det blevet til afdelinger i store dele af Lorryland. Blandt andet Amager, Indre By i København, Valby, Roskilde, Helsingør, Køge, Glostrup og Herlev har sin egen facebookside. 

- Vi delte første gang mad ud i Herlev den 23. december 2017. Så havde vi tre uddelinger i påsken. Herefter lavede vi i en aftale med vores grønthandler og bager, så vi i dag kan dele madvarer ud to gange om ugen, fortæller Gitte Møller. 

- Vores frivillige henter maden, og så kan man komme med en pose og tage, hvad man har brug for. Nogle gange får vi fire sække, og andre gange får vi tolv sække med mad fra bageren, forklarer hun. 

I julen og påsken leverende både Irma, Føtex , Rema 1000, Super Brugsen og Fakta mad til projektet. 

Find din afdeling af Stop Spild lokalt

Der er oprettet facebookgrupper i følgende byer i Lorryland:

- Helsingør
- Roskilde
- Herlev
- Glostrup
- Køge
- København Indre By
- Amager
- Valby, Vanløse, Sydhavn
- Stevns
- Nørrebro og Bellahøj
- Hvidovre
- Hillerød
- Ballerup
- Halsnæs
- Gribskov
- Lyngby

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik