Bevægelse mod madspild buldrer derudaf på 10. år

Det er i år ti år siden at Selina Juul satte sin kamp mod madspild i gang. Nu er hun hovedperson i 2. afsnit af TV 2 Lorrys serie Frontløberne.

Det er hæsblæsende at følge i hælene på Selina Juul. Stifteren af foreningen Stop Spild af Mad. For selvom hun har været i gang med sit livsværk mod madspild i ti år, så kæmper hun stadig for sagen hver dag og hele tiden.

Hun gør det, når hun besøger gartnerier for at slå et slag for at buede agurker og tomater med anderledes form også er mad og skal spises. Og hun gør det når hun besøger alt fra skoler til FN for at tale om at mindske madspild.

I aften kl. 19.55 kan du få indblik i Selina Juuls travle liv, når vi sender 2. afsnit af serien Frontløber på vores tv-kanal Lorry+. Du kan også se programmet allerede nu eller når det passer dig her.

Selina Juul har indignationen over madspildet med sig helt fra barndommen. Hun er russisk født, men kom til Danmark som barn sammen med sin mor.

Og det at se klassekammeraterne smide deres madpakker ud, når man kom fra en helt anden verden, satte tankerne i gang.

- Det er en rigtig vigtig sag. Jeg brænder for det personligt. Jeg kommer fra et andet land, hvor man ikke smed noget mad ud, fordi der ikke var noget mad. Så jeg er selvfølgelig forarget over, at folk smider så meget ud, men også fordi, at det er en meget lavt hængende frugt til at gøre noget godt for miljøet og gøre noget godt for vores ressourcer. Vi bliver flere og flere mennesker. Der bliver færre og færre ressourcer. Vi producerer en tredjedel af verdens mad til skraldespanden. Det kan vi ikke blive ved med, siger hun i programmet.

I serien Frontløberne kan du følge seks mennesker, som alle har fået succes med noget og som nu bruger den succes til at få flere med. Frontløberne er Lennart Lajboschitz som har skabt en international succes med Tigerbutikkerne og som nu bruger sin tid på at bringe folk sammen, blandt andet i Absalon Kirke, der nu fungerer som en slags borgerhus på Vesterbro i København.

En anden Frontløber er medstifter af de populære Aarstidskasser Søren Ejlersen, som nu også bruger en stor del af sin tid på ”Haver til maver”, der skal få børn og unges øjne op for alt det spiselige, der kommer op ad jorden.

 

Med i serien er også Dan Husted, der på fire år skabte en stor succes med streetfood mekkaet Papirøen og som nu har åbnet et endnu større madmekka, Reffen, længere ude på Refshaleøen.

Blandt Frontløberne er sidst, men ikke mindst, Team Tvilling, der løb deres første maraton i 2013, selvom den ene tvilling Peder Mondrup er spastisk lammet, og som nu har fået lokalafdelinger op at stå i hele landet.

Følg serien på tv-kanalen Lorry+ eller stream gratis på tv2lorry.dk/tv


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik