Bevæbnet beredskab i København forlænges

Det forhøjede politiberedskab efter skudattentaterne i februar er forlænget med foreløbig to måneder.

Rigspolitiet har besluttet at forlænge det beredskab i København, der blev iværksat efter skudangrebene i februar, med yderligere to måneder.

Frem til 1. november vil der således fortsat blive indkaldt ekstra betjente fra Jylland og andre steder til at hjælpe med overvågningsopgaver i København, skriver Berlingske.

Egentlig skulle beredskabet kun løbe frem til 1. september. Politidirektør Thorkild Fogde forklarer forlængelsen med, at truslen for nye angreb fortsat vurderes at være alvorlig.

- Man har nu valgt at forlænge assistancen af hensyn til sikkerheden og trygheden for det jødiske mindretal, og det er primært ved jødiske mål, at de jyske betjente skal udføre opgaver, siger Fogde til Berlingske.

I sidste uge sagde politidirektøren i et interview med Ritzau, at der i løbet af efteråret sandsynligvis vil komme nogle "justeringer" af det forhøjede beredskab.

Siden skudattentaterne mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade har betjente bevæbnet med maskinpistoler holdt vagt ved synagogen og andre udvalgte bygninger.

En tilbagevenden til tiden før angrebene, hvor to uskyldige blev dræbt og gerningsmanden mistede livet i en skudveksling med politifolk, er dog ikke sandsynlig.

Generelt vil sikkerhedsniveauet være højere i fremtiden.

- Jeg tror ikke, at vi vender tilbage til en bevogtningssituation som før angrebet ved Krudttønden. Situationen har udviklet sig sådan, at vi fremadrettet må regne med at skulle have et højere sikkerhedsniveau, siger Thorkild Fogde til Berlingske.

Den skærpede overvågning har udløst tusindvis af overarbejdstimer i politikredsene øst for Storebælt.

Flere kredse i Jylland bekræfter over for Berlingske, at de frem til november skal sende betjente til København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik