Betonværk flytter til Allerød efter støjproblemer

Betonproducenten Unicon, der i lang tid har ledt efter et nyt hjem, har endelig fundet et sted at slå sig ned.

Naboerne til erhvervsområdet Farremosen i Allerød, der ellers er svært utilfredse ved udsigten til at skulle bo ved siden af en stor asfaltfabrik, får nu formentlig også et betonværk i nærheden.

Det er betonproducenten Unicon, der ifølge Frederiksborg Amts Avis har lejet en grund i det nye erhvervsområde. 

Fabrikken skal afløse det gamle betonværk på Falkevej midt i Hillerød, som ligger alt for tæt på beboelse.  

- Vi er i fuld gang med at projektere og arbejde på en miljøansøgning til Allerød Kommune. Så vi regner med at åbne en fabrik der efter sommeren 2019, siger Steen Dahl­gaard, regionsdirektør hos Unicon, til Frederiksborg Amts Avis. 

Moderne anlæg med mindre larm

Unicon har i en årrække levet på en dispensation til at overskride støjgrænserne.

De Allerød-beboere, der kunne frygte, at støjen nu flytter til deres nabolag, kan måske blive beroliget af, at det nye anlæg ifølge Steen Dahl­gaard kommer til at larme noget mindre end det nuværende:

- Det er et fuldt moderne anlæg i forhold til det på Falkevej, som er fra 1965. Der er selvfølgelig repareret på det, og kommet computerstyring og så videre, men nu får vi det nyeste nye. Det er et anlæg, der bruger mindre energi og er mere lydsvagt og rent. Så det koster noget, men vi regner også med at skulle ligge der i rigtig mange år, siger han til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik