Foto: Nordsjællands Politi

Betjentens tale til konfirmanden: "Hav en guddommelig blå mandag"

Nordsjællands Politi har gjort det igen, pakket alvorlig opfordring ind i humor og kærlighed.

Her på TV 2 Lorry er vi store fans af Nordsjællands Politi og deres veludvilkede humor. Nu er de blå betjente kommet med en alvorlig opfordring til de kommende konfirmander. En opfordring der rammer lige i hjertekulen. 

- Vi er samlet her i dag for at fejre dig og din entré ind i de voksnes rækker. Jeg husker det ellers som i går, at du og jeg mødtes til din cyklistprøve, og som i forgårs, at jeg var ude og besøge dig, da du var i skolepatruljen. Nu står du så her i dit fineste tøj og ser så voksen ud.

Jeg husker det ellers som i går, at du og jeg mødtes til din cyklistprøve

Nordsjællands Politi

- Jeg ved godt, at du formentlig ikke er meget for at tage imod gode råd fra en gammel politibetjent som mig, men jeg vil alligevel forsøge at give dig noget med på vejen, som du kan bruge næsten med det samme. Det handler om venner, alkohol, fest og kontanter, hvilket jeg har bemærket, er begyndt at fylde mere i dit liv på det seneste. Det handler nemlig om din blå mandag, der jo ligger lige rundt om hjørnet. 

Læs også Susan var først: 40 år med kvinder i politiet

- Selvom der her i livet skal være plads til at gøre sig nogle erfaringer og få nogle sår på knæene i både bogstavelig og metaforisk forstand, håber jeg på, at du vil lytte til mine råd om blå mandag, så du ikke selv behøver gøre dig nogle dyrt købte erfaringer.

Og til sidst et par råd, som du måske vil rulle øjne af, men som for mig og dine forældre giver rigtig god mening: Drik dig ikke hammerlam på din blå mandag.

Nordsjællands Politi

- For det første vil jeg råde dig til ikke at tage for mange kontanter med. Du kan også overveje ikke at tage din nye smartphone i brug inden blå mandag, og måske de nye Yeezy-sko kan blive i skotøjsæsken til om tirsdagen.

- For det andet vil jeg anbefale dig at holde sammen med vennerne på blå mandag. Gå altid mindst to sammen og hjælp hinanden. Og hvis nogen prøver på at provokere jer, så har du jo netop lært, at du skal vende den anden kind til. Med det mener jeg, at prøver nogen at spille op, så skal du ikke lade dig provokere. 

Læs også Det er god politi-humor: "Giv dem straks, hvad de beder om"

- Og til sidst et par råd, som du måske vil rulle øjne af, men som for mig og dine forældre giver rigtig god mening: Drik dig ikke hammerlam på din blå mandag, og husk at ringe og skrive til dine forældre i løbet af dagen. Det bliver dagen ikke mindre sjov af, det garanterer jeg.

- Pas rigtig godt på dig selv og dine medkonfirmander og hav en guddommelig blå mandag! Jeg håber, vi først ses igen, når du skal have dit kørekort, eller du skal en tur igennem paskontrollen.

Tillykke til konfirmanden!