Betjente er skeptiske over for fixerum

Landets betjente er skeptiske over for lovliggørelsen af fixerum til narkomaner. Stærk tvivl om håndhævelse.

Landets betjente er skeptiske over for den lovliggørelse af fixerum, som er aftalt mellem regeringen og Enhedslisten.

Det fastslår Politiforbundet i Danmark, der på stående fod ikke har nogen idé om, hvordan ordensmagten skal håndtere situationen.

- Det er et temmelig stort dilemma, for det kan jo give nogen en opfattelse af, at indtagelse af stoffer ikke er kriminelt, når det foregår i fixerum, siger Politiforbundets formand, Peter Ibsen, til Ritzau.

- Vi kan sagtens se de helbredsmæssige argumenter for fixerum, men det er altså en lidt dobbeltmoralsk holdning at have, at forbudte stoffer godt må indtages i et fixerum, siger han.

Spørgsmål: Er der helle i et fixerum, eller kan I til hver en tid gå ind og rydde bulen?

- I princippet skulle der jo ikke noget i vejen for det, men det strider vel mod hensigten med det hele. Så det er da klart, at det stiller os i noget af et dilemma, og jeg må sige, at vi er i tvivl om, hvordan vi skal håndtere det her, lyder det fra betjentenes formand.

- Man kan sagtens sige, at vi er skeptiske over for det. For stoffer er ulovligt, men samtidig skal det vel være sådan, at folk skal have fred til at indtage dem i fixerummene, for ellers giver det hele jo ingen mening, påpeger han.

Han fastslår nu, at man internt i politiet må tage en diskussion af, hvordan man skal stille sig til den konkrete politimæssige håndtering af de fixerum, der måtte blive sat op.

Det er op til landets kommuner, om de vil indrette fixerum. Aarhus og København har allerede tilkendegivet, at man er klar til at lave fixerum.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik